- Er ingen toppscorertype

Andersson nær hat-trick i går.

(Dagbladet.no): Stabæks nyervervelse Johan Andersson overrasket alle, inkludert seg sjøl, da han klinket til og scoret to mål i debuten fra start mot Lillestrøm i går.

- Det er klart jeg er litt overrasket, det var jo første match fra start og greier, sier klubbens nye supersvenske til Dagbladet.no.

Men han tør ikke riktig tro på at det vil fortsette i samme stil.

- Kjente fire fra før

Dette til tross for at den tidligere Karlskrona- og Malmö-spilleren faktisk har en felles fortid med tre av Stabæk-spillerne - Daniel Nannskog, Pontus Segerström og Jon Inge Høiland - i tillegg til trener Janne Jönsson.

- Det er klart det har hjulpet meg at jeg kjenner flere av folka her fra før. Da går det raskere å tilpasse seg nye forhold i en ny klubb.

I går var det særlig det tilsynelatende telepatiske samarbeidet med Nannskog som vakte størst oppmerksomhet og jubel blant hjemmesupporterne på Nadderud.

- Samarbeidet med Daniel fungerte generelt godt de tre åra vi spilte sammen i Karlskrona også. Men det som skjedde i går, var selvfølgelig ekstraordinært, sier Andersson ærlig.

- Er du en toppscorertype?

NESTEN HAT-TRICK: Johan Andersson var nær å vippe inn sitt tredje mål for dagen, men traff armene til Lillestrøms keeper Otto Fredrikson. Liggende gjorde Andersson et nytt forsøk på å beine ballen i mål. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
NESTEN HAT-TRICK: Johan Andersson var nær å vippe inn sitt tredje mål for dagen, men traff armene til Lillestrøms keeper Otto Fredrikson. Liggende gjorde Andersson et nytt forsøk på å beine ballen i mål. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Nei, jeg er ikke det. Det er lite trolig at jeg fortsetter å score like hyppig i fortsettelsen. Det er iallfall veldig sjelden at jeg scorer to mål i samme kamp, svarer han.

- Ingen stor hodespiller

Det er litt vanskelig å tro for de som bare har gårsdagens kamp å vurdere ut fra, og svensken mener vi fikk se ham fra hans beste side i går.

- De tingene du nevner - fart, bakromsløp og teknikk - er mine beste ferdigheter.

- Hva med hodespillet, du er jo ganske høy?

- Jeg er ikke noen spesielt god hodespiller, mener Andersson sjøl.

- Hadde uflaks med skader

At han forlot Malmö til fordel for Stabæk, og det bare ett år etter at han ankom den svenske klubben, har den klassiske forklaringen: Skader, ny trener og lite spilletid.

- Er ingen toppscorertype

- Jeg hadde mye uflaks med skader i lysken og fikk ikke så mye tillit og spilletid, forteller 24-åringen.

- Dette skal være tilbakelagt nå. Jeg har vært skadefri det siste halve året, tillegger den sindige svensken.

Men til tross for den manglende tilliten i gamleklubben, vil han ikke rekke tunge etter gårsdagens pangdebut på Nadderud.

- Det var veldig godt å få en bra start. Men jeg justerer ikke forventningene mine til sesongen av den grunn. Målsetningene mine er å utvikle meg videre og bidra til at klubben kjemper om medaljene, sier han nøkternt.