-  Er inspirert av Doffen

Vålerengas nye stjerneskudd Christian Grindheim har en drøm. Å danne landslagsmidtbanen sammen med Start-kompisen Kristofer Hæstad.

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter lokalderbyet mot Lyn i går tvang Grindheim nok en gang VIF-trener Kjetil Rekdal til å trekke fram superlativene.

-  Grindheim var banens desidert beste spiller. Han kan glatt gå inn på landslaget. Kristofer Hæstad er en god spiller, for all del. Men Grindheim er en playmaker i tillegg. Han er bedre i pasningsspillet enn Hæstad, mener Rekdal.

Passer sammen

Haugesunderen Grindheim og landslagskometen Hæstad dannet midtbane sammen på U-21-landslaget i fjor. De to har også spilt sammen på yngre landslag.

-  Det er kjekt med skryt. Men jeg må fortsatt prestere, sier Grindheim til Dagbladet etter drømmemålet fra 25 meter som ga Vålerenga ledelsen 1- 0.

-  Kristofer baner vei for oss andre. Det blir en inspirasjon, sier Grindheim som forteller at han og Hæstad nå mest holder kontakten på telefonen.

-  Vi har en drøm om å spille sammen. Vi kunne passet godt sammen, også. Vi er ulike som spillere. Han er en ballvinner og jeg vil ha ball, mener Grindheim.

Kritisk Ivers

BEST:Vålerengas midtbanemotor Christian Grindheim blir bedre og bedre for hver kamp. I går scoret han et praktfullt mål og varbanens beste. Foto: Daniel Sannum Lauten
BEST:Vålerengas midtbanemotor Christian Grindheim blir bedre og bedre for hver kamp. I går scoret han et praktfullt mål og varbanens beste. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Men i går holdt det ikke for Christian Grindheim å melde seg på i årets målkåring. For Vålerenga greide ikke å bryte byrival Lyns strålende VIF-statistikk. Den viser at siste seier kom i 1981. Finnen Keijo Huuskos mål på overtid ga Lyn en noe ufortjent uavgjort.

-  I 1. omgang ser det ut som vi har strøm i beina. Lyn har mye mer trøkk. Vi treffer ikke med pasningene. I 2. omgang har vi bra trøkk og vi er presise mot et bra fotballag, sier Rekdal til Dagbladet.

En god Steffen Iversen var nær scoring flere ganger i går. I garderoben etter kampen var han oppgitt over trener Kjetil Rekdals tre bytter i andre omgang.

-  Det er helt idiotisk å legge oss bakpå. Vi har full kontroll på kampen. Så gjør vi et par bytter som fører til at jeg blir helt alene på topp, sier Iversen til Dagbladet.

Bedre skjebne

Trener Rekdal sier at byttene ikke var ment å være defensive.

-  Freddy (Dos Santos) måtte ut med krampe. Daniel satte jeg inn for at han er mer kreativ enn Stefan. Jeg la om fra 4-4-1-1 til 4-3-3 for at Lyn skulle komme lenger fram på banen - slik at vi kunne kontre inn 2- 0. At våre flankespillere ble liggende så langt tilbake, har mer med ork å gjøre.

-  Tanken var annerledes enn den ble, forklarer Rekdal.

Men at et Lyn-lag, som var førende i første omgang, stjeler med seg ett poeng på overtid, har lite med bytter å gjøre. For minst én av Steffen Iversens sju avslutninger hadde fortjent en bedre skjebne.

-  Det var bare en god keeper som hindret meg i dag, sier Ivers.

-  Og Lyns scoring?

-  Det er bare tur.

STILLE: Lyns Kristian Flitte Onstad (t.v) og Steven Lustü etter utlikninga.
TØFT: Steven Lustü (t.v) og Steffen Iversen ble godt kjent.
AMPERT: Henning BErg (t.v.) og Kjetil Rekdal var ikke enige om alt.