- Er jeg en middelmådig trener? Ok!

Mourinho i ordkrig med Roma-trener Zeman.

ORDKRIG: Jose Mourinho har svart på uttalelsene til Roma-trener Zdnek Zeman. Foto: AP Photo / Daniel Ochoa de Olza / NTB Scanpix
ORDKRIG: Jose Mourinho har svart på uttalelsene til Roma-trener Zdnek Zeman. Foto: AP Photo / Daniel Ochoa de Olza / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Zdenek Zeman ble i starten av juni ansatt som Luis Enriques erstatter i Roma. Noe av det første den tsjekkis-italienske treneren gjorde var å komme med et stikk mot Real Madrids Jose Mourinho.

Roma-treneren, hvis lag er kjent for å spille meget angrepsvillig fotball, sa følgende i et intervju med Gazzetta dello Sport like etter ansettelsen:

- Jose Mourinho er god til å kommunisere, og skjuler sin middelmådighet som fotballtrener godt, sa 65-åringen ifølge AS.

Han kom også med et stikk mot spillestilen til flere lag, blant annet Mourinhos Inter-lag som vant «The Treble» i 2009/2010-sesongen.

- Det har vært lite utvikling i fotballen de siste årene, med unntak av Barcelona og det spanske landslaget. De fleste lag går på banen med en plan om å ødelegge for motstanderen, som for eksempel Chelsea i Champions League og Mourinhos Inter.

PROVOSERTE: Zdnek Zeman begynte sin andre periode som Roma-trener med å erte Jose Mourinho. Foto: EPA / Alessandro Di Meo / NTB Scanpix
PROVOSERTE: Zdnek Zeman begynte sin andre periode som Roma-trener med å erte Jose Mourinho. Foto: EPA / Alessandro Di Meo / NTB Scanpix Vis mer

I går svarte Mourinho på kritikken fra Zeman via Twitter-kontoen til sin talsmann Eladio Paramés.

- Er jeg en middelmådig trener? Ok! Jeg respekterer folks meninger. Zeman? Jeg vet ikke hvem han er. Nå som jeg har ferie får jeg Google ham og se hva han har vunnet, sier Mourinho.

Den karismatiske portugiseren blir nok neppe imponert av det han finner av Google-søket. Zeman har, til tross for at lagene hans blir hyllet for sin angrepsvillighet, aldri vunnet større titler.

Han har vunnet Serie C (1984-1985), og Serie B to ganger (1990-1991, 2011-2012).

Mourinho på sin side har vunnet ligatitler i både Italia, England og Spania. Han kan også vise til to Champions League-seire samt en rekke cupgull. Han har i tillegg vunnet flere individuelle priser.