Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er jeg i denne formen i VM, er det ikke noe problem å gå alt

Søndag vinner Marit Bjørgen (34) Tour de Ski - og kompletterer samlingen.

BLE SLÅTT: Therese Johaug (liggende) snøt Marit Bjørgen for den sjette strake etappeseieren i Tour de Ski. Men i sammendraget har Bjørgen full kontroll foran avslutningen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BLE SLÅTT: Therese Johaug (liggende) snøt Marit Bjørgen for den sjette strake etappeseieren i Tour de Ski. Men i sammendraget har Bjørgen full kontroll foran avslutningen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Marit Bjørgen blånekter på at Tour de Ski er definitivt avgjort. Men hun innrømmer at sjansene for at hun blir første jente opp monsterbakken Alpe Cermis i dag er ganske store.

Etter løpet i Val di Fiemme i går, hvor hun ble slått i spurten (!) av Therese Johaug, er sammenlagtledelsen fortsatt på behagelige 2 minutter og 11 sekunder til Heidi Weng. Ned til Johaug på tredjeplass er det nesten tre minutter.

- Det gjør jo at jeg i langt større grad kan gå mitt eget løp, finne en god rytme opp bakken. Det hadde vært annerledes om Therese hadde startet et minutt bak, sier Bjørgen.

En Tour de Ski-triumf er det eneste verdens beste skiløper mangler i sin eventyrlige karriere. I dag kommer den.

- Kanskje. Men vi skal nå gå først da, sier alltid forsiktige Bjørgen.

Det som gleder Marit nesten like mye som at "Tour-forbannelsen" hennes ser ut til å bli brutt, er hvordan kroppen spiller på lag. Hun restituerer som ei ungjente mellom etappene, og stiller til start full av overskudd hver eneste dag.

- Ja, kroppen har virkelig spilt på lag i denne Tour'en. Jeg har truffet utrolig godt, sier Marit.

- Det er bare å håpe at jeg får til det samme neste måned, i Falun.

- Om du er i samme form da, da går du alle distansene?

- Det vil ikke være noe problem å gjøre det med en slik form som jeg er i nå. Men det må vi nesten ta der og da, sier Marit Bjørgen.

Lik Dagbladet på Facebook. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.

HAKK I PLATA: Trippel norsk på seierpallen i Tour de Ski i går - som vanlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HAKK I PLATA: Trippel norsk på seierpallen i Tour de Ski i går - som vanlig. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer