- Er jeg i denne formen i VM, er det ikke noe problem å gå alt

Søndag vinner Marit Bjørgen (34) Tour de Ski - og kompletterer samlingen.

BLE SLÅTT: Therese Johaug (liggende) snøt Marit Bjørgen for den sjette strake etappeseieren i Tour de Ski. Men i sammendraget har Bjørgen full kontroll foran avslutningen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BLE SLÅTT: Therese Johaug (liggende) snøt Marit Bjørgen for den sjette strake etappeseieren i Tour de Ski. Men i sammendraget har Bjørgen full kontroll foran avslutningen i morgen. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Marit Bjørgen blånekter på at Tour de Ski er definitivt avgjort. Men hun innrømmer at sjansene for at hun blir første jente opp monsterbakken Alpe Cermis i dag er ganske store.

Etter løpet i Val di Fiemme i går, hvor hun ble slått i spurten (!) av Therese Johaug, er sammenlagtledelsen fortsatt på behagelige 2 minutter og 11 sekunder til Heidi Weng. Ned til Johaug på tredjeplass er det nesten tre minutter.

- Det gjør jo at jeg i langt større grad kan gå mitt eget løp, finne en god rytme opp bakken. Det hadde vært annerledes om Therese hadde startet et minutt bak, sier Bjørgen.

En Tour de Ski-triumf er det eneste verdens beste skiløper mangler i sin eventyrlige karriere. I dag kommer den.

- Kanskje. Men vi skal nå gå først da, sier alltid forsiktige Bjørgen.

Det som gleder Marit nesten like mye som at "Tour-forbannelsen" hennes ser ut til å bli brutt, er hvordan kroppen spiller på lag. Hun restituerer som ei ungjente mellom etappene, og stiller til start full av overskudd hver eneste dag.

- Ja, kroppen har virkelig spilt på lag i denne Tour'en. Jeg har truffet utrolig godt, sier Marit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.