Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Er jeg ikke på pallen i dag må jeg vinne NM

Skjebnehelg for Ola Vigen Hattestad.

VANT LAGSPRIONT FØR JUL: Ola Vigen Hattestad sprtslo Alexei Poltoranin i lagsprinten i Asiago før jul. Da gikk han sammen med Eldar Rønning, men i helga må han lykkes individuelt også om han skal ha håp om å komme med til OL.Foto: EPA/ANDREA SOLERO/NTB Scanpix
VANT LAGSPRIONT FØR JUL: Ola Vigen Hattestad sprtslo Alexei Poltoranin i lagsprinten i Asiago før jul. Da gikk han sammen med Eldar Rønning, men i helga må han lykkes individuelt også om han skal ha håp om å komme med til OL.Foto: EPA/ANDREA SOLERO/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Verdenscuprennet i tsjekkiske Nove Mesto til helgen blir helt avgjørende for de sprinterne som ønsker seg en OL-plass i Sotsji. Som Dagbladet har skrevet tidligere, blir det sannsynligvis bare tre spesialsprintere som får være med i den norske OL-troppen.

Fordi sprintløypa i Sotsji er så tøff at den favoriserer allroundløpere, og fordi Petter Northug kommer til å gå sprinten om han selv vurderer at formen er god nok.

- Alle skjønner at Petter er god nok for den sprinten, og da er det tre plasser igjen å kjempe om. Så er det jo ingen hemmelighet at Anders (Gløersen) ligger godt an etter seieren i Davos, sier den dobbelte sprintverdensmesteren fra 2009, Ola Vigen Hattestad, til Dagbladet.

Trangt nåløye
Hattestad er blant dem som er nærmest en plass blant OL-sprinterne, men er helt klar på hva han må levere i Nove Mesto om han skal få være med.

- Hvis jeg ikke er på pallen i Nove Mesto må jeg vinne NM på Lillehammer. Normalt har en pallplass i verdenscupen vært nok til å bli tatt ut.

Blant sprinterne har både Gløersen og Eirik Brandsdal seire i verdenscupen i år. I tillegg vant Pål Golberg den klassiske 15-kilometeren på Lillehammer. Nåløyet er åletrangt før OL-uttaket, som blir gjort i etterkant av ski-NM i midten av måneden.

- Jeg har egentlig tatt høyde for at det blir tatt ut tre spesialsprintere, men hva som blir sluttresultatet er umulig å si nå. Jeg er opptatt av at vi skal ha et sterkest mulig lag, og da vil jeg ha mest mulig allsidige løpere. Ola er en soleklar kandidat til troppen, og selv om han ikke har vært overbevisende så langt denne sesongen er han helt klart på skuddhold. For Påls del må vi se at formpila peker oppover siden han ble sjuk etter Lillehammer. Det er ikke mange som har råd til at den peker nedover nå, da kommer man fort i en skvis, sier Løfshus til Dagbladet.

Har vært forkjøla
For Hattestads del blir sprinthelgen i Nove Mesto ekstra spennende. En forkjølelse har holdt ham unna den planlagte treninga den siste uka.

- Jeg hadde en hardøkt i dag, og det gikk bra, men jeg er veldig usikker på det so mskal skje til helga. Jeg kjenner at det stresser meg litt.