STINN AV SELVTILLIT: Asafa Powell nøler ikke med å proklamere at han er verdens raskest mann i øyeblikket, og advarer landsmannen Usain Bolt etter 9,72 i litt for sterk medvind på Bislett.Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
STINN AV SELVTILLIT: Asafa Powell nøler ikke med å proklamere at han er verdens raskest mann i øyeblikket, og advarer landsmannen Usain Bolt etter 9,72 i litt for sterk medvind på Bislett.Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

- Er jeg verdens raskeste? Definitivt

Powell advarer Bolt etter fantomløpet på Bislett.

||| BISLETT (Dagbladet): Bislett-general Steinar Hoen irriterte seg litt over den lille medvinden som hindret Asafa Powell i å sette årsbeste i verden med sin 9,72 på 100 meter på Bislett i kveld.

Asafa Powell tar den kronen uten å mukke.

- Jeg er nødt til å være den selvsikre og si: Definitivt, sier Powell til Dagbladet etter fantomløpet.

Powell tangerte sin personlige rekord med 9,72, og takker Bislett-publikummet for hjelpen på veien.

- Jeg fikk en god start, men presset kanskje litt for mye mot slutten. Jeg kjempet veldig hardt. Det er et strålende publikum her, og det er herlig å bli løftet fram, sier jamaicaneren.

Bedre enn noensinne
Medvinden var altså +2,1, ett tidel over den godkjente grensen. Men Powell depper ikke av den grunn.

— Jeg føler meg temmelig sikker på at jeg ville ha løpt like fort om vinden hadde vært for eksempel +1,9 også, sier han.

Powell mener han er en bedre løper enn noensinne, og mener han tar det mye roligere enn han har gjort tidligere sesonger.

- Jeg har alltid kunnet spøke og kose meg under oppvarming, men har hatt for vane å forandre meg på startstreken. Treneren min spurte meg hvorfor det var sånn, og nå har han hjulpet meg å holde den rolige innstillingen gjennom løpet også, sier han.

- Jeg har kommet ut av skallet mitt denne sesongen, sier Powell.

Prater bil med Bolt
Nå lover han å gi Usain Bolt skikkelig kamp om tittelen «verdens raskeste».

- Jeg snakket med ham på telefonen i forrige uke, men vi snakker aldri om løping. Vi snakker heller om biler og sånt. Men han er på vei tilbake nå, han føler seg bra, sier Asafa Powell.

Han er ikke sikker på når første duell med landsmannen vil komme denne våren, men først skal han uansett feire fantomløpet i Oslo-sola.

- Jeg skal hjem på hotellet, dusje, og slappe av, sier han.

- Ingen fest i kveld?

- Vel... Vi får se, sier Powell med et smil.