Er kaninhopping Norges søteste sport?

Dagbladet.no ble med norgesmesteren på trening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TØNSBERG (Dagbladet.no): Kristin Bergan (14) er norgesmester i høyde og lengde, men hun hopper ikke selv. Det gjør kaninen Lina, en dvergvedder som egentlig lyder navnet «Kløverdalens Gt Ch In Praise of You».

Men selv om Lina er dverg av rase, har hun en spenst som en toppidrettskanin. Under forrige NM hoppet Lina 2,45 meter i stille lengde. Norgesrekorden for mennesker er 3,71 meter (Arne Tvervaag).

- Da ble jeg litt sjokka. Jeg hadde ikke trodd hun skulle ta norgesrekorden, forteller Kristin til Dagbladet.no.

Økende popularitet

Hun har ti kaniner hjemme og trener kaninhopping i Tønsberg Hoppeklubb sammen med 44 andre medlemmer. Klubben er den største i Norge. Til sammen 294 medlemmer er registrerte i Norges kaninhoppforening (NKHF), og medlemstallet øker. Mange har funnet ut at det ikke er så dumt å la kaninen lufte seg litt.

- Kaniner er jo ikke skapt for å sitte i bur. Derfor må man i alle fall la dem få gå i luftegården. Men det aller beste er å hoppe, for det er naturlig for dem, mener Kristin, som mener hun har lykkelige kaniner.

- Dessuten får man se mye mer av personligheten til kaninen når man driver med hopping. Jeg kan godt forstå at man synes det er kjedelig med en kanin som bare sitter i bur. Men da må man gjøre noe med det selv, sier Siw Hauge (19). Hun er leder for hoppegruppen i Tønsberg, og ser at stadig flere gjør nettopp det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer