«... er klubben i mitt hjerte»

Sier spillerne. Ofte.

• Stor kåring - avsluttes i morgen: Finn din klubb blant 13 000 norske idrettsforeninger - og stem

(Dagbladet.no) Spillere sier det ofte når de skriver under på nye kontrakter, at «dette er klubben i mitt hjerte». Ofte helt sikkert sant, noen ganger kanskje et frieri til fansen.

Men noen sier det også etter at de har forlatt klubbene sine. Som da Ole Martin Årst sa det som Start-spiller før møtet med Tromsø i sommer. Hjertet hans banker nemlig fortsatt for TIL.

Her er noen av idrettsurøverne og lederne som i løpet av året har snakket om klubben i sine hjerter:

- Odd er klubben i mitt hjerte, og jeg håper å jobbe i Odd igjen - gjerne som Oves assistenttrener. Ove Flindt Bjerg bør bli Odds hovedtrener, sa Edwin van Ankeren til Telemarksavisa tidligere denne måneden.

- Jeg brenner også mye for klubben i mitt hjerte, sa Molde FKs nye markedsdirektør Jan Arild Byttingsvik til Romsdals Budstikke for noen uker siden.

- Jeg gleder meg over at gullet gikk til Brann. Bergen har en av de mest genuine og folkelige fotballkulturer i Norge. Fredrikstad er ikke langt unna, men selv har jeg Skeid som klubben i mitt hjerte. Der finner jeg ekte fotballkultur, sa vestlending og forfatter Kjartan Fløgstad til Fredriksstad Blad i oktober.

- Resultatene i starten krever egentlig at en hovedtrener er til stede hele tiden. For å være ærlig så har jeg heller ikke hatt energi til det. Paul Gundersen er motivert. Jeg regner med at klubben finner en bra assistent til han. Derfor er jeg sikker på at løsningen blir til det beste for Kragerø, selv om det var en tung avgjørelse å ta. Kragerø er tross alt klubben i mitt hjerte, sa Simen Muffetangen til Varden etter at han ga seg som Kragerø-trener i september.

«... er klubben i mitt hjerte»

- Det er ikke usannsynlig at jeg blir her karrieren ut. Så lenge klubben behandler meg bra og vil ha meg. Det er TIL som er klubben i mitt hjerte, sa Hans Åge Yndestad til Bladet Tromsø i september.

- Dette er vemodig. Mjøndalen er klubben i mitt hjerte, og det er en herlig gjeng som utgjør årets lag, sa Tom Gulbrandsen til Drammens Tidende etter at han takket for seg for å bli spillerutvikler i Lillestrøm.

- Jeg gleder meg enormt. Tertnes er klubben i mitt hjerte, og jeg tror at når du får jobbe med noe du er opptatt av gjør du en veldig mye bedre jobb, sa Marit Brox til BT da hun ble ansatt i Tertnes-administrasjonen.

- TIL har alltid og vil alltid være klubben i mitt hjerte. For første gang i hele mitt liv håper jeg at TIL ikke tar poeng, sa Ole Martin Årst til NRK før han møtte gamleklubben i sommer.

- Comet er klubben i mitt hjerte! Og vil nok alltid være det. Jeg er også blitt utrolig glad i Halden og det blir veldig rart å flytte fra denne byen. Barna mine har tross alt bodd her nesten hele livet, sa Jens Näslund til Halden Arbeiderblad etter at han fikk sparken som hovedtrener i klubben.

- Jeg håper å jobbe med noe innenfor fotballen, og jeg trives i Vålerenga. Det er fortsatt klubben i mitt hjerte. Jeg har jobbet døgnet rundt for klubben, og jeg har vært mer der enn hjemme hos familien min, sa Petter Myhre til Aftenposten etter at han sluttet som VIF-trener.

- Jeg har vært her i mange år og trives godt. Vi har fått en ny og spennende trener og en spennende spillestil. Klubben satser friskt, det ser vi gjennom anleggsutbyggingen. Sogndal er klubben i mitt hjerte, sa Sogndal-keeper Terje Skjeldestad til Nettavisen før seriestart.

- Rosenborg har alltid vært klubben i mitt hjerte, og klubben jeg elsker å være i, sa Per Ciljan Skjelbred til adressa.no da han skrev under på en ny kontrakt.

SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Ole Martin Årst sa før kampen mot Tromsø at TIL var klubben i hans hjerte. Likevel scoret han og sørget for at sørlendingene tok ett poeng. Foto: ERLING HÆGELAND
SCORET MOT GAMLEKLUBBEN: Ole Martin Årst sa før kampen mot Tromsø at TIL var klubben i hans hjerte. Likevel scoret han og sørget for at sørlendingene tok ett poeng. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

- Som jeg har sagt tidligere er Start klubben i mitt hjerte. Det vil ikke være noen nedtur å komme hjem til Start, sa Kristofer Hæstad til TV 2 før returen til Tippeligaen.

- Jeg tok avgjørelsen for lenge siden, men jeg innrømmer at det er tungt. Odd er tross alt klubben i mitt hjerte, sa Tommy Svindal Larsen til ABC Nyheter etter at han bestemte seg for å forlate Odd. Men det ble det aldri noe av.

- Jeg er Oslo-gutt så det hadde vært kjekt å avslutte karrieren i Vålerenga. Det er klubben i mitt hjerte og jeg har hatt mange fine år her. Det er ikke alltid like lett å spå om fremtiden, men fra min side ville det vært ønskelig å få avsluttet karrieren her. Jeg tror ikke det skal by på for store problemer med å komme til enighet, men forhandlinger er forhandlinger, sa Freddy dos Santos til iOslo.no i februar.

- Men jeg håper at de får midlene, for Lørenskog er klubben i mitt hjerte, sa John Carew til Dagbladet.no i februar, i forbindelse med pengetvisten mellom hans tidligere arbeidsgivere.

Hva med klubben i ditt hjerte, har du husket å stemme på den?

ROSENBORGER: Per Ciljan Skjelbred er trønder og hjertet banker for RBK.