- Er Legkhov sint og jeg forbannet kan vi gå fort sammen

Northug på pallen på sprinten. Nå ser han frem mot morgendagens jaktstart.

TREDJEPLASS: Petter Northug ble nummer tre på sprinten i dag, og er nå på fjerdeplass i sammendraget i Tour de Ski, 1.45 bak Dario Cologna. Foto: Andrea Solero, EPA/Scanpix
TREDJEPLASS: Petter Northug ble nummer tre på sprinten i dag, og er nå på fjerdeplass i sammendraget i Tour de Ski, 1.45 bak Dario Cologna. Foto: Andrea Solero, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Petter Northug tok tredjeplassen i et meget sterkt finalefelt på fristilsprinten i Toblach i Tour de Ski i dag.

Northug tok ledelsen underveis på siste runde, men slapp kanadiske Devon Kershaw inn foran seg.  Sammen med Cologna tok Northug opp jakten på Kershaw, og Cologna nærmet seg på oppløpssiden, men kom aldri helt opp ved siden av kanadieren.

- Det ble to meter for langt frem til Devon, og jeg kom meg ikke i dragsuget, mens Cologna fikk dragsuget på meg. Han skjøt såpass stor fart ut svingen at det ble vanskelig for meg, sier Northug.

Toppformen på vei Han tror toppformen snart kommer.

- Det begynner å nærme seg. Som i semien og i kvarten følte ikke jeg at jeg gikk maks på oppløpet og da hadde jeg god kontroll på Devon. Får man de meterne på toppen av kulen der er det vanskelig for de bak å tette luka.

Northug kontrollerte inn til tredjeplass, og holdt dermed sin svenske rival Marcus Hellner bak seg. Han endte på fjerdeplass, mens Simen Østensen tok femteplassen. Jesper Modin ble nummer seks i finalefeltet.

Northug ligger dermed som nummer fire i sammendraget, ett minutt og 45 sekunder bak lederen Cologna. I morgen går de 35 kilometer jaktstart i fri teknikk.

Tror på pallplass Han har ikke gitt opp håpet om en pallplass i årets tour, og sier at mye kan skje på morgendagens 35 kilometer lange jaktstart.

- Ja, der er mulig å komme på pallen nå som jeg kom til finalen i dag. Mye kan skje på den lange etappen i morgen og jeg tipper det er mange som er spent på hvordan den vil utvikler seg.

- Hvis Legkov er litt småsur og jeg fortsatt er litt småforbanna kan vi gå fort sammen, sier Northug.

På jentesiden skuffet de norske. Bare tre kom til kvartfinalene, og verken Astrid Urenholdt Jacobsen, Marte Elden og Marthe Kristoffersen tok seg til semifinalene.