Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er Louis blitt helt Gaal?: I dag kom den fjerde juletiraden mot FA

Klappet sarkastisk.

HAKK I PLATA: I dag dro Louis van Gaal en sarkastisk applaus for FA. United-manageren uttrykte på ny sin misnøye med juleprogrammet. Foto: Andrew Winning / Reuteres / NTB Scanpix
HAKK I PLATA: I dag dro Louis van Gaal en sarkastisk applaus for FA. United-manageren uttrykte på ny sin misnøye med juleprogrammet. Foto: Andrew Winning / Reuteres / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet:) Manchester United-manager Louis van Gaal ba om tre måneder til å bli vant til engelsk fotball, men han trenger åpenbart mer tid for å akseptere tradisjonen med romjulsfotball. I dag kunngjorde han sin misnøye igjen, og det er slett ikke første gang den siste måneden.

Familiesavn Den første sutrebygen kom allerede i starten av adventstida:

- Jeg liker det ikke, men det er ikke noe jeg kan endre på. Det er ikke bra for spillerne med kun to dager mellom kampene, men slik er det her i desember. Vi har også alle en familie. Jeg har kone, barn og barnebarn som jeg ikke får se i julen, sa van Gaal på en pressekonferanse 1. desember.

I romjula har han fullført hattricket - og vel så det. Etter seieren mot Newcastle andre juledag sa nederlenderen:

- I henhold til både UEFA og FIFA er det forbudt å spille to ganger iløpet av 48 timer - men ok, det er England.

Sarkasme 0-0-kampen mot Tottenham ble spilt - nettopp - 48 timer seinere. Da kom mer:

- Det er vitenskapelig bevist at kroppen ikke kan restituere seg innen 48 timer.

Da han i dag holdt pressekonferanse for å prate om det forestående møtet med Stoke 1. nyttårsdag, viste han at hans eget snakketøy i alle fall er restituert nok til å gjenta samme lekse som sist. (Og før det og før det.)

- Alle vet at kroppen ikke kan restituere seg på 48 timer. UEFA og FIFA har en regel, den er vitenskapelig bevist, alle vet dette, men her spiller vi. Det er den engelske kulturen, men det er ikke bra for spillerne - og ikke for sporten. FA og supporterne vil ha attraktiv fotball. Så ser du andreomgangen mot Tottenham og..., sa van Gaal tirsdag - før han avsluttet resonnementet med en sarkastisk applaus, ifølge Daily Mail.

- TV har mye å si I Dagbladets papiravis 29. desember ga Morten Pedersen sin støtte til van Gaal, mens TV 2-kommentator Kasper Wikestad i en blogg før høytida tok til orde for å beholde juletradisjonen som den er.

- De som sier det er tøft i England, har et poeng. For det er veldig tøft. Under to døgns restitusjon er langt under det du bør ha, sier Pedersen nå.

- Det er en grunn til at andre ligaer tar vinterpause. Jeg ser det sies at det bare er å rullere på laget, men så enkelt er det ikke. Du vil vinne, og da stiller du ofte med de beste. Så det er kanskje på tide å se på juleprogrammet, sier Dagbladets kommentator.

- Kanskje de skal legge ned forbud mot kamper 28. desember, og heller vente til 29. Boxing Day skal man ikke røre. Men dette er en sak for Premier League-organisasjonen mer enn FA, for det er de som selger sine rettigheter til TV-selskapene. Og TV-tidspunktene har også mye å si her.

- Se heller på sommeren - Sportslig har van Gaal et poeng. Men de som klager på tett program, bør i alle fall slutte med å reise jorda rundt før sesongen bare for å tjene penger, uten noe sportslig utbytte, hvor de sitter igjen med en stall som virker småsliten, halvskadd og jetlagged før seriestart, sier Kasper Wikestad.

- Jeg synes det er merkelig. Til van Gaals forsvar her må det sies at han vel har vært kritisk også til dette, og at han ikke vil reise så langt sommeren 2015, sier Wikestad.

- Men mitt poeng er at det er mye av det særegne som er borte med engelsk fotball. Ståtribuner, de spesielle stadionene, ærlighetskulturen... Tar du også bort juletradisjonen, blir Premier League lik alle andre ligaer. Det synes jeg vil være trist, sier TV 2s Premier League-kommentator.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media