-Er med for å lære nå

Kan uansett vinne, mener trener og kusk.

SKAL LÆRE Å GÅ I KØEN. Men både kusk og trener tror det likevel er godt nok til å vinne for Global Karanar. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SKAL LÆRE Å GÅ I KØEN. Men både kusk og trener tror det likevel er godt nok til å vinne for Global Karanar. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Global Karanar har kapasitet langt utover grunnlaget sitt. Sist feilet han seg bort i første sving som storfavoritt. Han fikk en slitsom reise og ble naturlig nok sliten på oppløpet. Onsdag møter han enklere selskap i V65-4, og blir en av Dagbladets to bankere i V65-omgangen.

Tipsekspert Bengt Berg har forøvrig god flyt på tipsene for tiden. Søndag ga V5-forslaget på Sørlandet Travpark 35.584 kroner for en innsats på 600 kroner som en foreløpig topp.

-    Global Karanar er sprutredd. Det var grunnen til galoppen sist. Han har bare travet i tet og dødens og likte ikke spruten da han måtte trave i rygg. Han ble redd.

Denne gang er han med for å lære. Han skal få et løp i rygg og kjøres på sjanse. Han trenger skolering, for tanken er å være med i Derby senere i år.

Jeg vil derfor ikke kalle ham noen banker, selv om selskapet er enklere enn han møtte sist, sier trener og eier Nils Kristian Jansen.

-    Men en god vinnersjanse bør det være feilfritt, sier treneren om feltets beste hest.

-    Global Karanar feilet sist og var så der. Han er enklere ute, men ut i fra innsatsen sist synes jeg han må vise bedre. Han er ingen banker denne gang. Han er nok forbedret med et løp i kroppen etter pause og er blitt mer spenstig. Sporet er greit nok, og distansen passer bra. Det er ikke spesielt stor fare for galopp. Han er ganske travsikker normalt. Blir vi ikke sittende fast, skal det være snakk om en god vinnersjanse, sier kusk Asbjørn Mehla.

-    Hva med dine øvrige oppsitt?

-    Haralds Linnea (V65-1) var dårlig sist på Momarken. Hun må vise bedre. Det er en premie som gjelder.

-    Sibbe (V65-3) er avhengig av skikkelig feste for å komme til sin rett. Han har galoppert de to siste gangene. Han har kapasitet, er sterk og tåler å gjøre en del, så den lange distansen er bare en fordel. Han blir nok overflydd, men feilfritt synes jeg han er en outsider, sier kusk Asbjørn Mehla.

Tet fra start til mål

Staro Va Bene er seiersløs hittil i år. I V65-2 har trener og kusk Hans Christian Holm taktikken klar for 8-åringen.

-    Staro Va Bene kan lede lenge. Jeg prøver å lede fra start til mål.

 Han er rask fra start, og jeg tror på tet. Da håper jeg vi sitter der til mål er passert. Han har ennå til gode å vinne i år, seieren kan komme her, sier Hans Christian Holm.

Tipsekspert Bengt Berg stoler på at kusken får rett i sine ambisjoner. Dette er Dagbladets andre V65-banker denne onsdagen.

-    Kan du vinne med Fighting Winner i V65-5?

-    Han galopperte fra start sist, men travet et bra løp etterpå. Det er en hest med stor kapasitet som har vært lenge borte. Han vant et løp i vinter på 1.15,5 fra dødens. Det sier litt om kapasiteten hans.

Jeg synes han er en outsider feilfritt, sier Hans Christian Holm.


Medvind for Tor

Tor Wollebæk kjøreri medvind om dagen. Lørdag vant han NM for kaldblodshester med Åsajerven. Selv om kornbonden fra Skjerden gård på Stange har sendt de siste hestene han hadde på stallen til andre trenere, er han stadig å se i løpsbanen.  Onsdag kusker han Vind, en spesiell dame med egen vilje.

-    Vind har travet noen fine løp. Men det er ikke alltid hun legger godviljen til. Det vet man aldri før man sitter ute i løpsbanen med henne. På en god dag skal hun kjempe i toppen, sier kusk Tor Wollebæk.

Uttørket favoritt

Oro Jet Z. var helt rå i seiersløpene sine i fjor høst. Så falt han ut av stilen.

-    Oro Jet Z. ble syk i forbindelse med et løp, og han var dårlig i tre uker. På blodprøvene fant vi ut at han led av væskemangel. Han drakk rett og slett for lite. Etter å ha vært i Sverige og fått væsket seg opp, skal han nå være tilbake i god, gammel form, sier eier, trener og kusk Per Arne Enholm fra Halden.

-    Jeg har latt ham få det litt pent og få hente seg inn igjen. Formen virker til å være fin igjen nå. Han har fått noen skikkelige blåsere, der han fungerte veldig fint.

-    Oro Jet Z. skal være godt forberedt til løp nå.

-    Jeg tror på en fin vinnersjanse, sier Enholm.