- Er mer sliten nå

Sigurd Pettersen (22) begynner å merke stresset ved å være nasjonens nye hopphelt. - Jeg har ikke mistet formen. Men jeg er mer sliten nå enn for noen uker siden, sier Pettersen.

OBERSTDORF (Dagbladet): I går ble Pettersen nummer atten i kvalifiseringen foran dagens hoppukestart i Oberstdorf.

Så langt i vinter har han én seier, to andreplasser og fjerdeplass sammenlagt i verdenscupen. Det har fått Hopp-Norge til å gå av hengslene. Alle vil gjerne dele suksessen med den jordnære og sympatiske idrettshøgskolestudenten fra Rollag og Veggli. Forrige vinter var han totalt ukjent og kom som et kanonskudd da verdenscupen startet i november. Nå håper alle hoppinteresserte nordmenn at den flygende numedølen vil finne tilbake til taktene fra den første v-cupperioden, og ta den første norske Oberstdorf-seieren siden Vegard Opaas vant i 1986.

- Jeg prøver å følge opp så lenge det går, sier Sigurd Pettersen til Dagbladet.

- Litt voldsomt

Sportssjef Jan-Erik Aalbu har ennå ikke hørt Sigurd Pettersen klage over at han er sliten. Men han har stor forståelse for at suksessen i hoppbakken har tatt på.

- Forrige vinter var Sigurd totalt ukjent og fikk gå i fred. Nå er det skulderklapp og lykkønskninger hvor han enn kommer, sier sportssjefen.

- Når han hører de samme lovordene tjue ganger daglig hele uka igjennom, skjønner jeg at han kan synes det blir litt voldsomt, medgir Aalbu.

Treningsprogrammet til hopperne er ikke tøffere nå enn da sesongen startet.

- Slitasjen ligger ikke der. Og positive meldinger er noe Sigurd må lære seg å takle. Skal han forbli topphopper, må han tåle litt mas fra omverdenen. Og han skal være glad det bare er positivt mas. Det er langt tyngre med negative meldinger om dårlige resultater og kulhopping, sier Aalbu.

- Dårlig fart

I går var Sigurd Pettersen mest sliten av regnværet, og at han ikke fikk fart på de nye Elan-skiene.

- Jeg fikk et nytt par våtsnøski da jeg kom til Oberstdorf, og håper det er litt mer fart på dem til rennet i dag. Natt til lørdag smurte jeg ski til klokka var halv to. I går kveld fikk jeg profesjonell smørehjelp fra servicemannen til Elan. Det håper jeg skal hjelpe, sier han.

Sigurd Pettersen har aldri likt seg i regnvær, men håper å bryte den barrieren i Schattenbergbakken i dag.

- Jeg trenger mer fart og flesker til det jeg kan. Det spesielle med denne bakken er at hoppet kommer så sabla kjapt. Jeg jobber veldig med å få til et lenger tråkk i satsen, men har foreløpig vært litt for rask på avtrekkeren, sier Pettersen etter gårsdagens 18. plass.

Kan bli millionær

Hittil i vinter har han hoppet inn en kvart million kroner bare i premiepenger fra arrangørene. I hoppuka har han sjansen til å bli millionær. Hver rennseier gir 150000 kroner i premiepenger. I tillegg kommer en rekke forskjellige bonuser. Som vanlig får sammenlagtvinneren av hoppuka en Audi med seg hjem.

Tyske Sven Hannawald tjente fire millioner kroner da han som førstemann vant alle fire hoppukerennene sist vinter.

- Jeg tenker ikke på premiepengene. Det kan gå ut over konsentrasjonen, sier Sigurd Pettersen om den økonomiske siden av deltakelsen i Oberstdorf i dag, Garmisch 1. nyttårsdag, Innsbruck 4. januar og Bischofshofen 6. januar.

FÅR DET IKKE TIL Å GLI: Sigurd Pettersen, her med bakken i bakgrunnen, fikk ikke skikkelig fart på skiene i går. - Natt til lørdag smurte jeg ski til klokka var halv to. I går kveld fikk jeg profesjonell smørehjelp fra servicemannen til Elan. Det håper jeg skal hjelpe, sier Pettersen til Dagbladet.