Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Er mer tent enn noensinne

Manchester United-fansen jublet for Ole Gunnar Solskjærs første kamp fra start på tjue måneder. Stort mer hadde de ikke å glede seg over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BURTON- UPON- TRENT (Dagbladet): -  Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si om støtten. Fansen er fantastisk. Det gjør meg ydmyk, og mer tent enn noensinne på å komme tilbake, sier Solskjær til Dagbladet.

Allerede under oppvarmingen runget «ole, ole, ole» og «you are my Solskjaer» fra tribunen. Hyllesten fortsatte hele den timen han var på banen, og var på sitt mest intense da han som lagkaptein ledet laget ut på den sandete gressmatta på Pirelli Stadium.

-  Det betyr at jeg begynner å bli gammel og grå i håret, sier Solskjær om kapteinsjobben.

-  Jeg er kjempestolt over å være den første som løper utpå der, men det var mange unggutter med i dag, og ingen som har vært i klubben like lenge som meg.

-  Sist jeg var kaptein tapte vi 0-3. Så det var i hvert fall framgang, sier han.

Omkamp

FA-cupkampen var hans første fra start siden oppgjøret mot Blackburn 1. mai 2004. Men med bare to reservekamper før jul, og et kort innhopp mot Birmingham i beina, fikk han utrettet lite.

-  Jeg er kjempefornøyd med at jeg spilte en time. Jeg er ikke like involvert som jeg hadde håpet, men det kommer med mer trening. Nå må jeg bruke de minuttene jeg får godt.

 RUSTEN HELT:  Ole Gunnar Solskjær spilte en time fotball i går og Manchester United-fansen mottok kveldens kaptein som en helt. Foto: Keith Hammett
RUSTEN HELT: Ole Gunnar Solskjær spilte en time fotball i går og Manchester United-fansen mottok kveldens kaptein som en helt. Foto: Keith Hammett Vis mer

Med et klapp på skuldra fra Sir Alex Ferguson ble han byttet ut med Cristiano Ronaldo kvarteret etter pause. Wayne Rooney kom også inn, og i ti minutter så United ut som et vinnerlag.

Rooney sendte et brassespark like utenfor, mens Ronaldo fikk en scoring annullert. På overtid kunne Richard Jones avgjort, men skuddet gikk rett på keeper.

United må dermed gjennom omkamp igjen. Som mot Exeter i fjor klarte de ikke å score mot et lag fra nivå fem i ligasystemet.

-  Chelsea neste

Burton-Upon-Trent er kjent som Englands bryggerihovedstad, og spesielt før pause virket det som United-stjernene hadde smakt for mye av det lokale brygget. The Brewers burde faktisk ledet, etter at Uniteds backtalent Phil Bardsley to ganger reddet på streken.

-  Mange trodde ikke dette var mulig, men i FA-cupen er det ikke en klisjé at alt er mulig, sier Solskjær.

Returkampen spilles på Old Trafford 18, januar. Dit reiser Burton-spillerne fulle av sjøltillit.

-  Det blir ingen stor feiring i kveld. Vi reiser til Manchester for å klare dette, sier Darren Tinson til Dagbladet.

-  Deretter tar vi gjerne Chelsea.

PS! Pirelli Stadium er bygget av den italienske dekkfabrikanten som har sitt engelske hovedkvarter i Burton.

YDMYK: Ole Gunnar Solskjær.
I EKSTASE: Burton-spillerne jublet over å ha vist seg like sterke som giganten fra Manchester.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!