Stor Dagblad-kåring: De 50 beste fotballspillerne i hvert fylke

Er naboen din med på lista? Dagbladet kårer de 50 beste spillerne i hvert fylke

Vi skal gjennom hvert av landets 18 fylker de neste ukene.

I løpet av de neste ukene skal Dagbladet kåre de 50 beste spillerne fra hvert av Norges 18 fylker. Vi skal gå gjennom landet fylke for fylke, og først ut - i dag - er de beste spillerne i Troms.

Sportsleder i Dagbladet, Pål Marius Tingve, sier følgende om prosjektet:

Er naboen din med på lista? Dagbladet kårer de 50 beste spillerne i hvert fylke

- Dette har aldri vært gjort før, og Dagblad-sporten er veldig stolte av å kåre de 50 beste fotballspillerne i hvert av landets 18 fylker. Hele 900 spillere er med på våre lister, men langt flere er blitt vurdert.

- Uvurderlig hjelp

Kåringen er gjort etter innspill fra lokale fotballkretser, -trenere, - spillerutviklere, - spillere og journalister.

Nærmere hundre personer har bidratt til kåringene, som tar utgangspunkt i fotballen som ferskvare - ikke gamle meritter.

- Vi har gått bredt ut, og fått uvurdelig og grundig hjelp fra lokal ekspertise i alle fylkene. Det er likevel ingen fasit vi presenterer. Som eksempel kan det nevnes at det allerede stilles spørsmål ved hvorfor Altas Vegard Braaten bare er på 23. plass på Troms-lista, men det er jo diskusjonen og argumentene som er noe av det morsomme med de 18 kåringene. Braatens goalgetter-egenskaper kunne fått ham høyere enn 23. plass, men den tidligere Lokeren-spilleren har ikke hatt en supersesong, ifølge våre kilder, sier Tingve.

Ingen fasit

Årsaken til at Dagbladet ønsker å rangere så mange som 50 forskjellige spillere, er for å se nærmere på den norske breddefotballen.

Hvem er best av toppscoreren i tredjedivisjon og benkesliteren i Eliteserien - om de i det hele tatt kan sammenliknes?

Bør man rangere keeperen med færrest innsluppede mål i Obos-ligaen høyere enn Eliteserie-keeperen som har hatt såpe på hanskene den siste tida?

Er naboen din med på lista? Dagbladet kårer de 50 beste spillerne i hvert fylke

Det finnes ingen fasit, men Dagbladet sitter igjen med et inntrykk som vi nå ønsker å presentere etter å ha snakket med lokalekspertisen.

- Noe av av det vakre med disse 18 kåringene er møtet mellom topp og bredde. På lista over de 50 beste spillerne fra Troms, er Skjervøys Ørjan Isaksen Skallebø og Mjølners Mathias Johnsen like selvfølgelige som brødrene Ulrik og Ruben Yttergård Jenssen. Blant de 900 spillerne på de 18 listene fins det spillere fra både Premier League og norsk 5. divisjon. Det sier ganske mye om norsk fotball, men også en del om at antallet toppspillere i hvert fylke varierer veldig, sier Tingve.

- Vi håper at det blir stort lokalt engasjement rundt de ulike fylkeskåringene. Vi forventer både kjeft og ros, men vi lover å lage nye lister for 2019 dersom serien slår an. Kanskje Vegard Braaten har skutt seg opp noen plasser da?