Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Er Nicklas Bendtner den dummeste spilleren i Premier Leagues historie?»

Hardstlående artikkel fra Daily Mail. Sjekk danskens tabbeliste her.

BENKET: Nicklas Bendtner har sittet mye på benken for Arsenal de siste årene, og gjorde det også i Juventus. I januar forsvinner han trolig fra den engelske hovedstaden. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
BENKET: Nicklas Bendtner har sittet mye på benken for Arsenal de siste årene, og gjorde det også i Juventus. I januar forsvinner han trolig fra den engelske hovedstaden. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Selv om Arsenal har fått en god start på årets Premier League-sesong, og topper tabellen etter tolv runder, er det én i The Gunners-leiren som trolig ikke går rundt og smiler.

I alle fall har han ikke grunn til det.

Til FCK? Nicklas Bendtner har alltid vært en kontroversiell type, og at han denne uka ble arrestert for å ha sparket i stykker en dør forandrer nok ikke så mye på den saken.

Arrestasjonene er bare den siste i en rekke hendelser som gjør at Arsene Wenger trolig kommer til å kvitte seg med dansken i januar-vinduet.

Da kan han fort havne i FC København, skal vi tro Ekstra Bladet.

- Hvis Bendtner vil spille i FCK, kan han bare ringe. Da kan det fort skje at han spiller hos oss, sier Ståle Solbakken til den danske avisa ifølge NTB.

Solbakken påpeker også at de utenomsportslige hendelsene ikke er noe som vil hindre ham i å gi Bendtner sjansen i den danske hovedstaden.

- Absolutt ikke. Jeg skal nok få orden på ham både på og utenfor banen, lyder det fra Ståle Solbakken.
Men Ståle-frieret til tross, i Daily Mail sammenlignes den danske spissen med rapperen Eminem, både på grunn av utseende og oppførsel. Dørsparkinga har også fått Daily Mail til å stille det krasse spørsmålet:

- Er Nicklas Bendtner den dummeste spilleren i Premier Leagues historie?

Dårlig måned Det får være opp til leseren å avgjøre, men for å belyse temaet litt, har Dagbladet samlet et knippe hendelser fra Bendtners «merittliste»:

• I september 2011 ble han arrestert for nattebråk på et luksushotell, men sluppet løs uten å ha blitt siktet for noe.

• Måneden etter ble han anmeldt for vold mot en hotellgjest etter seieren mot Sverige i Parken. Den forvoldte hevdet at Bendtner hadde sparket ham i magen og skulderen.

• Da Gary Speed døde for to år siden, ble det markert med et minutts stillhet på de fleste fotballbaner i Storbritannia. På Molinuex tok Wolves imot Sunderland, og på gjestenes lag var det én spiller som smilte og lo under minnemarkeringa. Gjett hvem!

• Ikke mange dagene seinere var dansken på besøk hjemme i Køvenhavn. Etter en fuktig bytur skulle Bendtner kjøpe seg pizza, men kortet ble avvist. Det fikk spissen til å rase. «Vet dere ikke hvem jeg er? Jeg kan kjøpe hele pizzeriaen,» skal han ha sagt, før han klarte å tigge til seg 120 kroner fra andre som var i lokalet.

• Desember 2011 var virkelig ikke en god måned for Bendtner. Han ble også arrestert for å ha gjort hærverk på biler for over 40 000 kroner sammen med lagkamerat Lee Catermole. I mars året etter ble han imidlertid frikjent.

Fortapt samurai • Fire dager etter bilramponeringa ble han målt til 166 km/t i en 112-sone. Fartsovertredelsen førte til at han mistet førerkortet i to måneder og måtte betale en bot på snaut 6 000 kroner.

• Låneperioden i Sunderland ble avsluttet med at Bendtner kom for seint til bussen, og dermed ble vraket til sesongen siste kamp mot Manchester United.

• Under EM sommeren 2012 feiret den danske spissen en scoring med å dra ned shortsen. Der skjulte det seg en reklame for et spillselskap, noe som førte til at han ble suspendert i den første VM-kvalikkampen, i tillegg til at han fikk en saftig bot på 730 000 kroner.

• Dansken ble så lånt ut til Juventus, hvor han i september 2012 ble funnet for tjukk og fikk beskjed om å slanke seg.

• I mars i år ble Bendtner tatt for fyllekjøring. Han skal ha hatt en promille på 1,75, og ble beskrevet som «så full at han hadde problemer med å snakke». Det danske fotballforbundet hadde fått nok - Bendtner ble utestengt fra landslagsfotball i seks måneder.

• Heller ikke på fotballbanen har ting gått på skinner. I oktober ble dansken beskrevet som «en fortapt samurai med håret i knute» etter en middels forestilling mot Chelsea i ligacupen.

• Tidligere dene måneden møtte han dansk og norsk presse i forbindelse med landskampen i Herning, men var ikke særlig snakkesalig. «Jeg snakker bare med dere fordi det står i kontrakten min» sa Bendtner til journalistene, og ble stemplet som arrogant, dum og barnslig i dansk presse.