- Er nok flere som vil slå Kramer

Bøkko tar innpå konkurrenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Alt handler om duellen mellom Håvard Bøkko og Sven Kramer før skøytesesongen. Men Bøkko advarer mot å undervurdere de andre stjernene.

Etter Bøkkos råsterke sesong sist vinter, kan det kanskje være lett å glemme at det er hard konkurranse i toppen. Det er ikke bare Kramer og Bøkko som går fort på skøyter.

- Det er nok andre folk som har lyst til slå ham også, sier Bøkko til NTB.

Amerikanerne Chad Hedrick og Shani Davis ventes å være med i medaljekampen i VM. Enrico Fabris blir nok også en sterk konkurrent.

- De er store navn alle sammen, og de kommer til å gå fort, mener Norges skøytehåp.

Tar innpå


Men det betyr ikke at Bøkko ser seg altfor mye over skulderen. Han vil heller utfordre Kramer.

Med EM- og VM-sølv viste hallingdølen seg som den nærmeste utfordreren til Kramer sist sesong. Nordmannen vant også langdistansecupen i verdenscupen, men Kramer sto over flere løp. Fortsatt er det et stykke fram til nederlenderen, men fortsetter utviklingen hans som den har gjort de siste årene, kan det fort bli mye norsk jubel på isen.

- Hvis jeg tar like mye innpå ham i år som jeg gjorde i fjor, er jeg forbi ham. Det blir spennende å se hvordan jeg ligger an i verdenscupstevnet i Berlin, sier Bøkko.

Sesongoppkjøringen har gått på skinner for 21-åringen. Peter Mueller mener stjerneløperen hans er blitt enda sterkere og raskere. Det lover godt foran årets sesong med allround-VM i Vikingskipet som det store høydepunktet.

- Du kan alltid stole på Håvard. Selv når han er sliten, klarer han å gjøre et godt løp, mener amerikaneren.


<strong><b>ADVARER:</strong></b> Håvard Bøkko advarer mot å tro at alt handler om ham selv og Kramer. Det er flere som vil slå nederlenderen, advarer han. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix
ADVARER: Håvard Bøkko advarer mot å tro at alt handler om ham selv og Kramer. Det er flere som vil slå nederlenderen, advarer han. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix Vis mer

Store forventninger


Landslagstreneren har store forventninger til Bøkko, men går ikke ut med lovnader om at Kramer skal tas. Men Mueller tror det blir vanskeligere enn før for nederlenderen å trone alene på toppen. Bøkko er en av flere utfordrere.

- Sven er regjerende verdensmester, og mannen å slå, sier Mueller til NTB.

- Men jeg tror ikke han kommer til å ta så store steg lenger, og det er vanskelig å holde seg på toppen. Han er vant med å vinne, og hvis han blir slått en eller to ganger, blir det spennende å se hva som skjer, mener han.

Bøkko og co. åpner sesongen med NM enkeltdistanser i Hamar lørdag. Helgen etter arrangeres det første verdenscupstevnet i Berlin.

(NTB)

- Er nok flere som vil slå Kramer
JAKTET PÅ: Sven Kramer er regjerende verdensmester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer