Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

SMØRBUSS FOR TOG tør der andre nekter å hilse:

Er Noroviruset ei drittpakke for å dempe kritikken mot astmamedisinen?

Vi følger OL i Sør-Korea så tett som mulig fra sofakroken.

VÆR IKKE HILSET: Aksel Lund Svindal og de andre norske OL-detakerne får ikke lov til å håndhilse på noen nå ettersom det allerede herjer omgangssjuke i OL-byen. Men, kan dette være ei drittpakka, lurer Smørebuss for tog-avdelingen til Dagbladet, papir, mobiltelefon, faks og nett. Foto: Hans Arne Vedlog.
VÆR IKKE HILSET: Aksel Lund Svindal og de andre norske OL-detakerne får ikke lov til å håndhilse på noen nå ettersom det allerede herjer omgangssjuke i OL-byen. Men, kan dette være ei drittpakka, lurer Smørebuss for tog-avdelingen til Dagbladet, papir, mobiltelefon, faks og nett. Foto: Hans Arne Vedlog. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noroviruset herjer allerede i OL-byen Pyeonchang der det straks er det garantert 150 personer, 128 i skrivende stund, som er smittet. Noroviruset er det vi kaller omgangssjuke, og vi går ikke mer inn på hva det betyr ettersom alle som har hatt en real omgangssjuke vet hvor jækla det er. Den medisinske lederen for den norske troppen, Mona Kjeldsberg, sier at det er innført hilseforbud og at alle rådes til å holde god avstand til andre mennesker og ikke ta på ting ettersom noroviruset også smitter via forurensede overflater som dørhåndtak og servanter i tillegg til uvaskede hender etc. Men, samtidig, kanskje viruset er ei såkalt drittpakke for å ta vekk oppmerksomhet om astmamedisinene vi har med oss? Kjør debatt, Knoll, Esten, Tott og Leif!

Men, Vi skal ikke være en skittstøvel og bedrive dårlig humor om omgangssjuke ettersom vi plutselig kan bli tatt med buksene nede, og det vil vi jo ikke. Vi ønsker alle riktig god bedring, men saken med å ikke ta på ting er jo nesten som snytt ut av nesa fra nabolandet Nord-Korea der landets store, og fantastisk gale leder, Kim Jong-un (Kim Jung-ond blant dårlige venner) lenge har vært den som reiser rundt og ser på ting. Noen norske utøvere har forresten allerede vært i aksjon og det er norske mixed curling-paret Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten. I skrivende stund har de levert ekstremt godt der Skarslien leverte en perfekt sistestein på overtid. Det lukter semifinale av kjæresteparet.

Smørebuss for tog skal forresten i helga ikke gå på ski, skøyter eller spille ishockey, men på kino for å se The Post. Så vet dere det, og så skal vi se engelsk fotball og spise god mat, skrive svake dikt, gå minst 10 000 skritt og irritere oss grenseløst over noe som står skrevet av en spesiell skribent i denne avisa og så skal vi riste på hodet over noen av de norske OL-kommentatorene og så skal vi lese denne spalta på nytt og si: Kunne vært langt bedre, han er gammel, men, igjen:

Hanen har galt. Helten har gjort alt han måtte gjøre. (Koreanske dikt, gjendiktet av Erling Kittelsen og Vladimir Tikhonov, Aschehoug 2004). Heia Kurt Stille og alle verdens gamle dansk venner.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!