- Er oppgitt

Johann Olav Koss er oppgitt over oppslagene der Daniel Franck beskylder ham for å ha dopet seg i forkant av OL på Lillehammer.

- Altså, dette er jo helt utrolig, sier Koss til Dagbladet. I går kjørte VG svært oppslag der avisa følger opp Francks uttalelser på hjemmesiden sin. Der er Franck kjent for å komme med ramsalte meninger - gjerne så ekstreme at norske redaksjoner ikke tar innholdet alvorlig. Dette har også kommet Koss for øret. Derfor velger han å ta lett på Francks utspill.

- Jeg tar ikke Francks beskyldninger alvorlig, sier han.

Ikke første gang

Men i Canada våknet i går Koss opp til informasjonen om at NRK-sporten hadde fulgt opp Francks uttalelser. Det betyr at store deler av Norges befolkning - ikke bare Franck-fansen - nå går rundt og lurer litt... Og det tar Koss alvorlig.

- Det er snart sju år siden OL. Nå forkludres det jeg gjorde, sier han.

Han har opplevd dopingbeskyldninger fra utlandet. De har alltid blitt trukket tilbake. Men ifølge Koss er det første gang kilden er norsk. Trist, synes Koss:

- Feilen er at folk som går hardt ut mot doping, gjerne blir beskyldt for å ha brukt det sjøl, sier han.

Salgbart stoff

- I prinsippet jobber alle for en dopingfri idrett. Det er beklagelig for antidopingkampen at folk som går aktivt ut blir beskyldt sjøl, sier Koss, som tror beskyldningene blir formidlet ut til folket av kommersielle hensyn:

- For å selge aviser, sier han.

- Gjør du noe videre med saken?

- Jeg ser ingen vits i å forsvare meg. Jeg vet jeg aldri har brukt dopingmidler.

LITT BETENKT: Johann Olav Koss synes ikke mye om at brettkjører Daniel Franck tror skøytekongen var dopet før OL på Lillehammer.