FØLELSESLADET: Tarjei Bø vant sin tredje strake bronsemedalje da han gikk inn til tredjeplass på dagens jaktstart i VM i skiskyting i Kontiolahti. I kveld tror han det blir følelsesladet, når han og lillebror får medaljene fra gårsdagens sprint også.
FØLELSESLADET: Tarjei Bø vant sin tredje strake bronsemedalje da han gikk inn til tredjeplass på dagens jaktstart i VM i skiskyting i Kontiolahti. I kveld tror han det blir følelsesladet, når han og lillebror får medaljene fra gårsdagens sprint også.Vis mer

- Er redd det kommer nye tårer når vi får medaljen i kveld

Men bronse-Tarjei gleder seg mest til å se lillebror få sprintgullet fra i går.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): Mens sprintverdensmester Johannes Thingnes Bø (21) røk på en kjempesmell med hele åtte strafferunder på dagens jaktstart, så fulgte storebror Tarjei opp sprintbronsen med en ny bronsemedalje jaktstarten.

Og legger du til bronsen fra mixed-stafetten, så står stryningen som gikk inn i mesterskapet med en lei sykdomshistorie bak seg, så er det ikke rart at Tarjei Bø allerede rangerer dagene i Kontiolahti så langt som noe av det beste han har prestert.

Fra 1. til 31. plass I kveld er det premieutdeling for begge løpene nede i sentrum av Joensuu. Der får Tarjei Bø to bronsemedaljer rundt halsen, mens Johannes Thingnes Bø får sin første individuelle gullmedalje rundt halsen.

Dagens 31. plass på jaktstarten ødelegger ikke på humøret.
 
- Det jeg har tenkt på det siste døgnet er at jeg kan kalle meg verdensmester. Det var kanskje det som satte meg litt ut av spill i dag. Jeg ser skikkelig fram til å få den gullmedaljen. Den skal jeg sove med, sier Johannes Thingnes Bø — som virket å være i fortsatt gullrus etter sprintgullet i går.

- Det er verdt å vinne en distanse, og være langt nede på den andre. Det var vinn eller forsvinn for meg, og det var et raskt forsvinn etter første ligg, sier Johannes — som pådro seg to strafferunder på alle fire skytingene.

- Mer verdt enn gull Eldre og mer rutinerte Tarjei Bø klarte derimot å holde hodet kaldt — selv om også han fikk en utladning etter den følelsesmessige sterke bronsemedalje på VM-sprinten i går.

- Bronsen på sprinten er verdt mer enn et gull ville vært i dag, for opplevelse å stå sammen med Johannes på seierspallen var så stor. Det var mange følelser i sving, sier Tarjei Bø.

Nye tårer Han forventer derfor at følelsene kommer til overflaten når de mottar medaljene i kveld.

- Jeg ser ikke bort fra at det kommer noen nye tårer nasjonalsangen spilles i kveld, med oss begge to på pallen sammen. Det skjer noe når du hører nasjonalsangen, så jeg tror ikke jeg skal se opp på lillebror, sier Tarjei Bø til Dagbladet.