Er sjakk idrett?

Magnus Carlsen blir i hvert fall utslitt.

TOPPIDRETT: Magnus Carlsen var ikke i tvil om at han bedriver en idrett da han ble spurt i Sportmagasin-intervjuet i 2008. Faksimile: Sportmagasinet
TOPPIDRETT: Magnus Carlsen var ikke i tvil om at han bedriver en idrett da han ble spurt i Sportmagasin-intervjuet i 2008. Faksimile: Sportmagasinet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| • Denne saken ble publisert i Sportmagasinet i Dagbladet 19. september 2008. Onsdag 7. oktober 2009 havnet sjakk på sportssidene i Dagbladet.

- Jeg ser på meg selv mer som en idrettsutøver enn noe annet.

Det sa Norges sjakkgeni Magnus Carlsen da vi omsider fikk ham i tale. Vi møtte 17-åringen i Bilbao der seks av verdens beste sjakkspillere kjempet om 1,2 millioner kroner. Men dette kommer vi tilbake til.

Tidenes idrettsprestasjon Nagano i Japan, 1998. De olympiske vinterlekene har kommet fram til den fryktede femmila. Etter to timer og fem minutters blodslit kommer en fullstendig utmattet Bjørn Dæhlie inn på oppløpet. Han kjemper mot verkende muskler og all verdens melkesyre på de siste hundre meterne. Dæhlie har møtt alle veggers mor, men nekter å gi seg. Vinnerviljen er sterkere enn både smerte og fornuft. Dæhlie kaster seg på magen over målstreken. Hjertet slår på spreng og pulsen dundrer i kroppen. Skikongen kaster et stjålent blikk opp på resultattavla, før hodet faller ned i snøen igjen.

Han er nummer en. Best i verden, åtte sekunder bedre enn en svenske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer