Er skjeiv og redd, men kan vinne

Trener og kusk Ove Wassberg plasserer sønn Svein Ove i vogna bak Neven Monochrome og tror det kan gå riktig bra.

(Dagbladet.no): Ove Wassberg har regjert på Bergen Travpark i en årrekke og har ingen hensikt til å gi seg med å være på topp. Han har flere gode sjanser fra sin stall denne lørdagen. En av dem er Neven Monochrome i V75-7. Og denne gang gjør han en interessant vri og vraker seg selv som kusk og setter sønnen Svein Ove opp.

Mange har spurt seg hvorfor Neven Monochrome (V75-7) er så skjev på svingene. Franskmannen klenger utover i banen når oppløpet kommer til syne.

- Jeg får bot hver gang for sporskifte på oppløpet, og det selv uten å sjenere noen. Hesten er litt redd for de andre og søker utover. Han må få springe ut et halvt spor, og det er klart han taper litt fart også på dette. Denne gang får Svein Ove prøve. Det koster meg jo penger hver gang, ler Ove Wassberg hjertelig.

- Han spurtet flott til tredje sist på Sørlandet. Jeg tror han kan gå til topps med litt klaff, og om han kommer foran direkte. Han er nemlig rask fra start, forklarer han.

- Selv kjører jeg Zeus i samme løp som har 20 meter tillegg. Det er aldri enkelt med tillegg i V75, men jeg er litt optimist om vi kommer greit til. Da kjemper vi langt fremme, sier Ove Wassberg.

En joker i ermet

Men Wassberg har flere bra kort og en skikkelig joker i ermet. Jokeren heter Bobbyleebob, som skal debutere for Wassberg i V75-5. 3-åringen har nettopp ankommet Stall Ove Wassberg fra Sverige med ferske Kriterie-meritter og en fin femtepremie i finalen. Det dreier seg om en kapabel traver av høy klasse. Silver Pine-sønnen viste med sin kruttsterke spurt i Kriterie-finalen, at han kan runde konkurrentene som redningsbøyer.

- Bobbyleebob trakk et kjedelig spor tolv, og herfra trenger vi litt flyt på veien. Men jeg tror vi skal være med å kjempe om seieren. Han kan vinne selv herfra, sier Ove Wassberg til Dagbladet.no.

SØNNEN OVERTAR. Her sitter far og sjef Ove Wassberg i vogna bak Neven Monochrome. Men i V75-finalen får sønnen Svein Ove sjansen for første gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM
SØNNEN OVERTAR. Her sitter far og sjef Ove Wassberg i vogna bak Neven Monochrome. Men i V75-finalen får sønnen Svein Ove sjansen for første gang. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Dette er min beste sjanse denne lørdagen, legger han til.

Oves vurdering av de andre stallhestene:

- TS Di Mucho (1. løp)er en bra hoppe. Hun er rask fra start og lettplassert. Kan fort ende på trippelen. Uschkim i samme løp er strøket da han fikk seg en smell i foten. Ikke noe alvorlig, men nok til at han ble strøket.

Ness Tjo Ask (V5-1) har gått gode løp i hele år. Jeg tror han kjemper helt i toppen og er aktuell for en trippelplass.

Vanilla Ice (V5-2) står litt langt ute på vingen. Hun trener fint, men trenger kanskje løp. Uansett er hun trippelaktuell.

Key West D.K. (V75-2/V5-4) gjorde et godt løp sist da han vant fra dødens og bør på bongen.

Alvanesen (V75-4) har travet gode løp. Fra et fint spor tror jeg han skal kjempe et godt stykke opp på premielisten. Tekno Kongen som Ronny Halvorsen kusker i samme løp var god sist, men har bakspor denne gang. Han kan hente seg en fin premie. Svein Ove kusker Torlander som er ute på rett distanse, men det er et minus med tillegg. Her går vi for en best mulig premie.

- Digital Charcoal (V75-5) får selskap av Svein Ove i sulkyen. Hun er en veldig flink hest som kan kjempe helt i toppen. Hun gikk et sterkt løp på Sørlandet. Møter gode hingster nå, men gjør seg ikke bort om hun kommer seg til tet. Hun er veldig rask bak startbilen, avslutter champion Ove Wassberg.

Høitomt som vanlig

Eirik Høitomt leder landsstatistikken med et hav av seirer til Geir Vegard Gundersen som er nestemann. Denne V75-omgangen rister Eirik Høitomt trolig opp flere vinnere. Selv tror han Tyri Pål og My Red Force er de beste kortene han har på hånden.

- Tyri Pål har vært veldig bra og utviklet seg fint. Han møter gode hester, de beste i årgangen. Kan ned mot 1.27 og det bør rekke en bit. Jeg synes han skal tidlig på bongen, råder landschampionen.

- My Red Force gikk med for tunge busser sist. Han får på noen lettere denne gang. Han travet et bra løp etter galoppen. Han bør strekes på 2-3 hester, anbefaler Eirik Høitomt.

Høitomt vurderer resten av sine oppsitt:

- Feseth Nils (V5-1) er det en best mulig premie som gjelder for. Rokne Eld (V75-3/V5-5) er veldig på vei opp i form. Men jeg tviler på at det rekker til seier. Han er trippelaktuell. Trippelaktuell er også Ideo Du Cadran (V75-6).

Jetstile er klar for Kniksen

Dagbladet.no tok også en prat med treneren til dagens folkebanker Jetstile. Per Johansen kjører selv sin øyensten på transport til Bergen. Treneren kan berolige de som spiller på dagens største favoritt i Kniksens Æresløp(V75-6) med hundre tusen kroner til vinneren.

- Alt ser bra ut med Jetstile om dagen. Faktisk ser han enda finere ut nå enn han gjorde for fjorten dager siden. Jeg synes han var god sist, da han ble svart opp av Nine One One L. Det gikk fort den første biten der, og jeg synes han holdt flott til mål. Vi gjør som sist og klemmer til fra start. Vi er optimister, forteller Per på vei over høstfjellet.

I FARTA IGJEN. Landschampion Eirik Høitomt vinner løp som aldri før. Han forsyner seg av fatet igjen.
MED STIL. Jetstile tar seg av sin oppgave i V75-6 med stil.
GRUNN TIL Å FLIRE. Ove Wassberg flirer godt av at sønnen Svein Ove får ta bota for sporskifte med Neven Monochrome. Men han tror også at sønnen kan vinne.