- Er smartere og tøffere

Etter en dårlig start på sesongen er Stabæk tilbake på vinnersporet. I går kom den andre strake seieren.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Det er tre grunner til at vi vinner kamper igjen. Etter en naiv start har vi begynt å spille enklere, smartere og tøffere fotball. Mer skal det faktisk ikke til, sier Stabæk-kaptein Mike Kjølø etter gårsdagens tomålsseier.

- Gir aldri opp

I de første vårkampene spilte Stabæk en form for fotball som krevde perfekt underlag. Nå tar de også hensyn til banen.

- Dermed svinger det rundt oss igjen. I går tenkte vi bare på å kjempe oss til tre nye poeng. Når vi først har bestemt oss, gir vi aldri opp. Stabæk er ikke noe bånnlag. Og mot Odd Grenland 4. juli er Martin Andresen tilbake på laget, sier Mike Kjølø i viraken etter den andre oppturen på tre dager.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Fredrikstad- Stabæk 0- 2 (0- 0). Mål: 0- 1 Samuel Wowoah (69), 0- 2 Kristian Holter (str. 75). Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger. Gule kort: Håkan Söderstjerna, Fredrikstad, Inge André Olsen, Stian Ohr, Stabæk. Tilskuere: 8564.

- Tredje forsøk

Etter at Thomas Finstad hadde headet i tverrliggeren og Peter Sand hadde skutt i treverket før pause, lyktes det omsider for Stabæk drøyt midtveis i andre omgang. Svenske Samuel Wowoah prøvde seg først på to innlegg ute på venstrekanten, men begge gangene kom ballen tilbake.

- Tredje gangen jeg fikk den, var jeg så sliten at jeg bare fyrte løs. Da satt den der den skulle, i det lengste hjørnet for keeper, sier Wowoah etter sitt første seriemål denne sesongen.

- Alltid samme sted

Veteranen Christian Holter ordnet 0- 2 seks minutter seinere på straffespark, etter at Thomas Finstad var blitt lagt i bakken.

- Jeg setter alltid ballen på samme sted, til venstre for keeper. Det kan jeg visst bare fortsette med, sier Holter etter seieren.

Fredrikstad var en skuffelse.

- Vi vant knapt en duell, og opplever tøffe tider. I perioder var vi helt paralysert og sto bare og så på. Slikt spill holder ikke til ny kontrakt i tippeligaen, sier Markus Ringberg.

- For oss ble dette en rotekamp. Vi må løfte laget opp på et helt annet nivå, både defensivt og offensivt. Dette var for svakt, sier en skuffet FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

FØRSTE SERIEMÅL: Svenske Samuel Wowoah scoret sitt første seriemål for sesongen, da han sendte Stabæk i ledelsen mot Fredrikstad.