Er strippeklubb hemmeligheten bak Northugs neshorn-stunt?

Nektet å forklare det tapte veddemålet i går.

(Dagbladet): Petter Northug var i det hemmelighetsfulle hjørnet da han ble bedt om å forklare neshorn-gesten noen meter før målgang på stafetten i går.

26-åringen avviste at han pekte nese til konkurrentene, slik man kunne få inntrykk av, men opplyste at det hele dreide seg om et tapt veddemål.

Mer enn det ville han imidlertid ikke si.

- Det vil du ikke vite, mister. Det kan ikke komme ut, sa Northug - som bekreftet at det var «high stakes» i potten.

Hyllet Northugs gester
En slik «Si A, men ikke B»-holdning åpner selvsagt for spekulasjoner, og en av dem peker mot en såkalt gentlemansklubb i Las Vegas. Northug har besøkt den amerikanske gamblerhovedstaden de siste par somrene for å spille poker og trene, sammen med blant andre Marcus Hellner.

I byen finnes også en strippeklubb ved navn Spearmint Rhino - som oversatt til norsk blir Peppermynte-neshorn. Klubben har et neshorn som logo, og pokervenner av Northug kom raskt med referanser til stedet på Facebook.

En av Norges beste pokerspillere skiftet profilbilde til Spearmint Rhino-logoen etter stafetten, og hyllet Northugs gester over målstreken.

NESHORNET: Spearmint Rhino har neshornet som sin logo, og klubben finnes blant annet i Las Vegas. Skjermpdump: Spearmint Rhino
NESHORNET: Spearmint Rhino har neshornet som sin logo, og klubben finnes blant annet i Las Vegas. Skjermpdump: Spearmint Rhino Vis mer

På Twitter skrev han følgende:

«neshorn i skisporet! en fin hyllest petter, en fin hyllest! STOR IDRETT!»

- Høres ikke sannsynlig ut
Vi Menn-journalist Thorkild Gundersen, som har fulgt Northug tett på Las Vegas-turene som 26-åringens sponsor, var på plass i Sjusjøen i går og bekrefter til Dagbladet at han vet hva neshorn-gesten betyr.

- Kan du oppklare mysteriet?

- He-he. Det er lov å prøve seg. Dessverre kan jeg ikke det.

- Hva handlet det tapte veddemålet om?

- Jeg vet det også, men så lenge Petter ikke vil snakke om det, vil ikke jeg være han som gjør det.

STRIPPE-ROBBIE: Robbie Williams har posert sammen med strippere fra Spearmint Rhino tidligere, her fra Melbourne i Australia. Foto:   EPA/GLENN HUNT
STRIPPE-ROBBIE: Robbie Williams har posert sammen med strippere fra Spearmint Rhino tidligere, her fra Melbourne i Australia. Foto: EPA/GLENN HUNT Vis mer

- Hadde neshorn-gesten noe med strippeklubben Spearmint Rhino å gjøre?

- Beklager, ingen kommentar, sier Gundersen.

Langrennsherrenes pressesjef, Otto Ulseth, sier han ikke aner hva Northug-feiringen handlet om. Men han har vondt for å tro at det hadde noe med en strippeklubb å gjøre.

- Jeg vet ikke hva som er bakgrunnen, men det høres ikke sannsynlig ut for meg. Det er bra jeg ikke vet hva det var, men jeg interesserer meg uansett mindre for det, sier han til Dagbladet.

En annen - men kanskje mindre sannsynlig teori - er at Northug kom med et pek til sin egen pressesjef. Men det er heller tvilsomt om Petter har lest barneboka «Otto er et neshorn»