Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Er temmet av gubbene

Foran denne sesongen har Morten Gamst Pedersen (21) lovet sine mye eldre medspillere én ting: Han skal ikke forsøke å drible av seks mann av gangen. Han nøyer seg med tre.

ÅLESUND (Dagbladet): - Ja, nå dribler han heller tre enn seks. Morten er jo proppfull av sjøltillit. Vi må passe på så det ikke blir for mye, sier Bjørn «Bummen» Johansen (33) til Dagbladet.

Men i går driblet Gamst Pedersen knapt noen. Banen var av det humpete slaget. Mannen med ballen driblet helst seg sjøl. Hvilket også mange gjorde - særlig på nerveherjede Aalesund. Morten Gamst Pedersen holdt seg klokelig til få touch. Noe som lønte seg. Spesielt når ballen lå død. På frispark og et straffespark han skaffet sjøl, scoret han sitt niende og tiende Tippeliga-mål i karrieren.

- En bra revansje for meg også, sier Gamst Pedersen.

Aalesund- Tromsø

2- 3 (1- 1)

Kråmyra. Mål: 0- 1 Morten Gamst Pedersen (13), 1- 1 Christian Steen (40), 2- 1 Amund Skiri (47), 2- 2 Peter Kovacs (61), 2- 3 Gamst Pedersen (str. 65). Dommer: Rune Pedersen, Sprint/Jeløy.

Gult kort: Marius Aam, Aalesund, Thomas Hafstad, Tromsø. Tilskuere: 8713.<

I fjor ble det tap på Kråmyra både i serien og cupen for Tromsø. I den ene kampen fikk Gamst Pedersen rødt kort. I den andre ble han skadd etter 20 minutter.

Glade gutter

Sammen med de hjemvendte TIL-veteranene Steinar Nilsen (som spilte sin første Tippeliga-kamp siden 1997) og Bjørn Johansen (første Tippeliga-kamp siden 1999) satt Gamst Pedersen sist igjen i garderoben i går. Fleipen satt løst. Den smørblide trioen kunne nok gjerne tenkt seg å sjekke innholdet i kjøleskapet til AaFK-trener Ivar Morten Normark på vei ut til bussen...

Tross stor aldersforskjell og en stall med mer enn tusen Tippeliga-kamper til sammen, føler Gamst Pedersen seg til de grader på like fot.

- Ja-ja, og jeg lærer vanvittig mye av dem, sier han.

Og han gir gjerne tilbake. Som på et møte i vinter der TIL-spillerne ble spurt om gode og dårlige sider.

- Bjørn Johansen her sa at han kunne tenke seg å bli en bedre avslutter. Han ble da spurt om noen av oss andre var gode avsluttere. Bjørn svarte: «Ja, Gamst Pedersen er god. Han kan lære meg det.» Tenk! Jeg skulle lære en mann med hundrevis av kamper å avslutte, sier Gamst Pedersen.

- Det er rart hva man gjør for å bygge opp unggutta, sier Bummen og gliser.

- Bedre samhold

Tonen i Tromsø-laget er utvilsomt god. Morten Gamst Pedersen bekrefter at mye har skjedd siden nedrykket for to sesonger siden.

- Samholdet blant oss spillerne er bedre nå, sier han.

Gamst Pedersen står utvilsomt foran et gjennombrudd på høyeste nivå i år. I Peter Kovacs har han en spissmakker av gladiatorformat som rydder vei, vinner dueller og skaper ubalanse som framhever Gamst Pedersens kvaliteter: fart, teknikk og scoringsinstinkt.

- Jeg har satt meg mål om ti scoringer i år, sier han.

20 prosent står på bok allerede. Holdes frekvensen oppe, kan kvalitetene bli etterspurt annetsteds også.

- Drømmen er å komme til utlandet, men først må jeg prestere her, sier Gamst Pedersen, som nylig skrev under agentkontrakt med Rune Hauge.

Svarte Eggen

TIL-trener Trond Johansen var like blid som spillerne i går. Han bannet dessuten ikke i et eneste intervju!

Johansen ser helst han beholder duoen Gamst Pedersen/Kovacs hele sesongen.

- De kommer til å bli et fyrverkeri av en spissduo, sier han.

Han er dessuten tydelig tilfreds med å ha gjort Nils Arne Eggens ord til skamme.

- Eggen sa tidligere i vinter at vi manglet spisser. Det har vi merket oss. Jeg har til og med vist uttalelsen til gutta, sier Johansen.

- Dette var svar på tiltale, sier Gamst Pedersen.

<B>DRIBLEKONGEN: </B>Morten Gamst Pedersen har redusert antall avdriblinger. I denne duellen blir han stoppet av sin tidligere lagkamerat Rune Johansen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media