- Er tippet for høyt

Jo Tessem frykter at gode forhåndstips i media kan ha fått enkelte av Lyn-spillerne til ubevisst å senke kravene til seg sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Etter nedturen i fjor har de fleste norske fotballredaksjonene spådd Lyn blant topplagene foran denne sesongen. Godt spill og gode resultater i treningskampene ble fulgt opp med kjøp av Jo Tessem og Øyvind Leonhardsen. Dagbladet tippet Lyn helt oppe på sølvplass.

- Jeg tror vi er tippet for høyt på tabellen. Det tar tid å bygge opp et nytt lag. Det er mer realistisk å tro at vi havner på femte- sjetteplass enn på sølvplass, sier Tessem til Dagbladet.

- Har tipsene påvirket spillerne?

- Det kan ha sneket seg inn hos enkelte en tro på at det skulle gå mer av seg sjøl.

- Ble kyniske

Lyn tok sin første trepoenger for sesongen i går. Laget startet kampen lovende og ble belønnet med to scoringer etter svære blundere i Sogndal-forsvaret. Resten av kampen ble drepende kjedelig.

- Vi kan ikke underholde i 90 minutter. Det holder å vinne 2- 0. Alle slår alle denne sesongen. Derfor ville vi safe, spille lurt og være kyniske. Ikke som i den første kampen i Molde der vi var utaktiske og tapte, sier Tessem.

Sjøl ga han i går målgivende til Jan Dereks Sørensens 1- 0. Tessem viste i går at han kan tilføre Lyn kvalitet - bare han får tid til å komme i form.

- Jeg holder ikke i 90 minutter ennå. Trenger noen kamper til, sier Tessem, som knapt spilte fotball de siste månedene i Southampton.

- For puslete

Lyn-trener Hans Knutsen var først og fremst glad for seieren i går. Han var mindre fornøyd med at et sterkt skade- og karantenrammet Sogndal fikk ta over spillet etter pause.

- Det ble unødig mye spill på vår banehalvdel. Vi mistet ballen for mye på vei framover. Det ble for puslete, sier Knutsen.

Han tror Lyn gradvis blir bedre når laget i mai får bedre baneforhold å trene på. Hittil har laget måttet klare seg på en liten gressflekk på Kringsjå.

- Vi har knapt vært på stor bane på tre uker. Det blir som å trene i Midtstubakken for så å hoppe konkurranse i Harrachow. Det er ikke akkurat det samme, sier Knutsen til Dagbladet.

<B>UREALISTISK:</B> - Jeg tror vi er tippet for høyt på tabellen. Det tar tid å bygge opp et nytt lag. Det er mer realistisk å tro at vi havner på femte- sjetteplass enn på sølvplass, sier den hjemvendte englandsproffen Jo Tessem til Dagbladet. Her er han i duell med Robbie Russel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer