Er Van der Sar riktig kar?

Uniteds sjuende keeper på seks år.

(Dagbladet.no): I går ettermiddag ble det klart at Fulhams Edwin Van der Sar spiller for Manchester United neste sesong. Sir Alex Ferguson prøvde å hente Van der Sar fra Ajax som erstatter for Peter Scheimchel allerede i 1999, men da valgte nederlenderen Juventus.

Siden den gang har United prøvd hele sju keepere, uten stort hell.

Mark Bosnich, gratis Aston Villa juli 1999:

Bare tre spillere har fått et nytt tilbud fra Ferguson etter å tidligere ha takket nei: Alan Shearer, Mark Bosnich og nå Van der Sar. Forholdet mellom Bosnich og Ferguson ble aldri det helt store da australieren endelig kom til klubben. Sjefen ga han aldri skikkelig tillit, og Bosnich varierte veldig i prestasjonene.

Bosnichs kontrakt ble avsluttet i januar 2001, og i hans nye klubb Chelsea ble han utestengt i ni måneder for narkotikabruk. Etter det la han opp.

Massimo Taibi, 53 millioner kroner (dagens kurs) fra Venezia august 1999:

En av Fergusons største bomkjøp. Ingen forsto hvorfor Taibi kom til klubben, og var folk var minst like forvirret etter å ha sett Taibi i aksjon. Slapp inn noen horrible mål og toppet det hele med å bruke lengden på knottene som forklaring.

Ble leid ut og til slutt solgt til Reggina. Spiller nå for Atalanta.

FORTSATT SPREK: Manchester United har sikret seg Edwin Van der Sar, seks år etter at de først prøvde å hente målvakten. AP
FORTSATT SPREK: Manchester United har sikret seg Edwin Van der Sar, seks år etter at de først prøvde å hente målvakten. AP Vis mer

Fabien Barthez, 90 millioner fra Monaco juni 2000:

Var en viktig brikke for Frankrike da de vant VM i 1998 og EM i 2000. Storspilte for United i lengre perioder, men var samtidig et stort usikkerhetsmoment ettersom han gjorde flere grove feil i viktige kamper.

Ble leid ut til Marseille vårsesesongen 2004, og gjorde overgangen permanent den påfølgende sommeren.

Andy Goram, på lån fra Motherwell januar 2001:

En merkelig forsterkning. 36 år gamle Goram var god i sine glansdager, men falt igjennom i Premier League. Forlot United i juni samme år.

Roy Carrol, 30 millioner fra Wigan juli 2001:

Fikk mer tillit enn forventet på grunn av Barthez\' stadige usikkerheter. Viste aldri førstekeeperpotensiale, og blir husket som en reserve.

Frigitt i mai, nå aktuell for gamleklubben Wigan.

Ricardo, 17 millioner fra Vallodolid august 2002:

Nok en merkelig signering. Spilte bare en håndfull kamper uten å være i nærheten av å kjempe for fast plass. Forsvant sommeren etter.

Tim Howard, 27 millioner fra New York Metrostars juli 2003:

Sammen med Barthez den som har lignet mest på den klare og gode førstekeeperen Ferguson har lett etter. Dessverre holdt Howard bare storformen en kort periode. Ble tidvis utkonkurrert av Carrol sist sesong, og går inn i 05/06-sesongen som andrekeeper for Van der Sar.