SKUFFET: Bjørn Einar Romøren følte det var han som kostet laget medalje under siste dagen i VM i Vikersund. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFET: Bjørn Einar Romøren følte det var han som kostet laget medalje under siste dagen i VM i Vikersund. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- Er vel bare bikkja som ikke skjønner det er lurt å holde seg unna

Knust Romøren ba Stöckl om unnskyldning etter nedturen.

VIKERSUND (Dagbladet): Etter den oppløftende sølvmedaljen i går, landet hoppgutta raskt med begge beina litt for nærme kulen i lagkonkurransen i dag.

Fjerdeplassen er nok ingen fornøyde med. Minst av alt Bjørn Einar Romøren, som følte han sviktet lagkameratene med sine hopp på 196 meter og 172,5 meter.

- Det er jo veldig skuffende, ingen tvil om det. Hadde jeg hoppet litt ordentlig på ski i dag, så hadde vi vært med og fightet om medaljer. Som lag forsvarte vi kanskje ikke at vi har vært verdens nest beste nasjon i år, men vi kunne i hvert fall snust på medalje, sier en skuffet Romøren.

Ikke så artig å få hjem
Han ble sittende lenge stille etter det korte andrehoppet, og brukte lang tid på å komme tilbake til humøret han tross alt viste i intervjusonen.

Men skuffelsen slipper ikke taket så fort.

- Hvordan er du å få hjem når du har det sånn etter en hoppkonkurranse?

- Det er ikke noe julaften, det. Det er vel bare bikkja som ikke skjønner at det er lurt å holde seg unna, sier Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

Ba om unnskyldning
Landslagstrener Alexander Stöckl skjønner at Romøren er skuffet, men avviser at det er han som skal ta skylda for at medaljen glapp i dag.

- Jeg synes synd på Bjørn Einar, for han gjorde sitt beste. Han sa «unnskyld» etterpå, men det fortalte jeg ham at han ikke skulle gjøre. Han er litt knust, og tar skylda, men det er dumt. Det er åtte hopp som gjelder, og det handler om laginnsats. Det er litt som å bli syndebukk i en straffesparkkonkurranse - mye har skjedd før det, sier Stöckl.

- Tar Romøren sånt ekstra tungt?

- Han tar det veldig tungt, men det er også tungt. Er du den som hopper kortest, så er det sånn, sier østerrikeren til Dagbladet.

Han er naturlig nok også skuffet over hvordan den siste VM-dagen ble.

- Vi hadde en mulighet til å ta medalje i dag. Men gutta var ikke på topp, vi gjorde for mange tekniske feil, og dermed ble vi nummer fire. Samtidig er det lyspunkter. Rune Velta leverte fantastisk igjen, to veldig gode hopp. Anders Bardal avsluttet også med et godt hopp, det tror jeg er viktig med tanke på resten av verdenscupsesongen, fastslår Alexander Stöckl.

Ny stjerne
Hoppsjef Clas Brede Bråthen er nøktern i sin oppsummering av VM-helga i Vikersund, men gleder seg over å ha fått fram en potensiell stjerne i Rune Velta.

- Sportslig er det egentlig oppturen med Rune Velta og Anders Fannemel, men det er selvfølgelig litt skuffende at vi ikke er mer med i lagkonkurransen enn vi var i dag, sier han til Dagbladet.

- Det er sånn at når bare en av de beste presterer opp på nivået sitt så holder ikke det til pallplass i lagkonkurranser. Men jeg er kjempefornøyd med at det er født en stjerne med Rune Velta. Rune Velta er totalt sett den beste hopperen i VM i Vikersund. Den som hoppet lengst i helga er også norsk, og han er ganske fersk (Anders Fannemel, journ.anm.). Men en fjerdeplass er ikke det vi trener for. Vi trener ikke for annen- eller tredjeplasser heller, men i dag hadde vi ikke godt nok lag til å vinne, sier Bråthen.

- Var det riktig å ta ut Bjørn Einar Romøren?

- Ja, Bjørn Einar var helt klart nummer fire av de hopperne vi hadde her. Og Bjørn Einar gjorde så godt han kunne, men i dag holdt ikke det, sier hoppsjefen.