Stor Dagblad-kåring: De 25 beste kvinnelige fotballspillerne i hver landsdel

Er venninna di med på lista? Dagbladet kårer de 25 beste kvinnespillerne i hver landsdel

Vi kårer de 25 beste spillerne i Norges fem landsdeler i tiden frem mot seriestart i Toppserien.

Er venninna di med på lista? Dagbladet kårer de 25 beste kvinnespillerne i hver landsdel
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

23. mars braker det løs i Toppserien for kvinner. Før den tid skal Dagbladet kåre de 25 beste spillerne i de fem landsdelene Trøndelag, Sørlandet, Østlandet, Vestlandet og Nord-Norge.

- Verdens beste fotballspiller er norsk, og det er liten tvil om at de beste norske kvinnelige spillerne holder et skyhøyt nivå. Vi er stolte av å kunne presentere de 25 vi mener er best per landsdel. Hele 125 spillere er med i vår kåring, men langt flere er blitt vurdert, sier sportsleder i Dagbladet, Pål Marius Tingve.

Vi skal gå gjennom landsdel for landsdel. Først ut - i dag - er Vestlandet.

Kåringene er gjort etter innspill fra lokale og nasjonale fotballkretser, -trenere, - spillerutviklere, - spillere og journalister.

Kåringene tar utgangspunkt i fotballen som ferskvare - ikke gamle meritter. Akkurat som da vi kåret de 50 beste herrespillerne i de 18 fylkene før jul. Kriteriene for å komme med på lista er at spilleren kommer fra landsdelen, og at hun er aktiv nå.

Ingen fasit

Hvem er best av toppscoreren i 2. divisjon og benkesliteren i Toppserien - om de i det hele tatt kan sammenliknes?

Hvordan rangeres en som spiller collegefotball i USA opp mot en middels 2. divisjonsspiller?

Bør keeperen med færrest innsluppede mål i 1. divisjon høyere enn Toppserie-keeperen som gir litt for mange enkle returer på svake avslutninger?

Det finnes ingen fasit, men Dagbladet sitter igjen med et inntrykk som vi nå ønsker å presentere etter å ha snakket med ekspertisen.

- Vi har gått bredt ut, og fått uvurdelig og grundig hjelp fra lokal ekspertise i alle fylkene. Det er likevel åpenbart at vår kåring ikke er noen fasit, men vi tror den vil skape et stort lokalt engasjement rundt de ulike landsdelskåringene. Vi forventer både kjeft og ros, men håper samtidig at kåringen vil gi kvinnefotballen mer oppmerksomhet. Det fortjener den, sier sportsleder Tingve.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer