SELVSIKKER: Ronda Rousey er ubeseiret i Mixed Martial Arts. Nå tror hun til og med at hun kan slå Floyd Mayweather - i en kamp helt uten regler. Foto: INF / Getty / AFP / NTB SCANPIX
SELVSIKKER: Ronda Rousey er ubeseiret i Mixed Martial Arts. Nå tror hun til og med at hun kan slå Floyd Mayweather - i en kamp helt uten regler. Foto: INF / Getty / AFP / NTB SCANPIXVis mer

Er verdens beste proffbokser, men Ronda Rousey tror hun kan slå ham

Full ordkrig mellom MMA-stjerna og Floyd Mayweather.

(Dagbladet): Ronda Rousey (28) er helt overlegen i Mixed Martial Arts-sirkuset.

På sine 12 kamper har hun vunnet hver eneste, og i elleve av dem har utfordreren blitt slått i bakken allerede i første runde. Her forleden brukte hun bare 34 sekunder på å slå Bethe Correia.

Sånt burde hjelpe på selvtilliten. Og det er ikke den det står på heller. Da den amerikanske superstjerna gjennom en spørrerunde på Reddit, ble spurt om hun kunne slått Floyd Mayweather, var svaret ja. Med forbehold.

- Kunne slått hvem som helst - Floyd er en av de beste bokserne gjennom tidene. Han ville slått meg i en boksekamp, innrømmer Rousey først.

Men så fortsetter hun:

- Å slåss er det jeg gjør. I en kamp uten regler, kunne jeg slått hvem som helst på denne planeten. Boksing er søt vitenskap med strenge regler som jeg respekterer. Men du sa en kamp uten regler, og det er det ærlige svaret, sier Rousey.

Utsagnet fyrer utvilsomt oppunder ordkrigen mellom de to som er superstjerner i sine respektive idretter. Floyd Mayweather er utvilsomt blant verdens aller beste boksere, mens Rousey virker å være uslåelig i MMA.

Den nådde en topp da Rousey ble kåret til «årets beste fighter» under ESPYS-utdelingen forrige måned.

Ordkrig Bare et par dager tidligere, da Mayweather ble spurt om hvordan han anså duellen i avstemningen han også var nominert til, svarte han følgende:

- Jeg vet ikke hvem han er.

Da det ble høflig påpekt at Rousey er kvinne, svarte han at han fortsatt ikke visste hvem det var.

Da 28-åringen ble spurt hvordan det føles å vinne foran Mayweather, svarte hun følgende:

- Jeg lurer på hvordan Floyd føler seg etter å ha blitt slått av en kvinne for en gangs skyld, sa Ronda Rousey med et flir.

- Jeg tipper han later som han ikke vet hvem jeg er akkurat nå, fortsatte Rousey.

MMA-utøveren siktet til at Mayweather tidligere er dømt for blant annet vold mot kvinner. Blant annet sonet han tre måneder i fengsel, på grunn av vold mot ekskona.

Frittalende Rousey er ikke bare kampsportutøver, hun er også skuespiller og modell.

Seinest i fjor frontet hun magasinet Maxim i badetøy. Hun har også overbevist stort i judo, med OL-bronse fra Beijing i 2008.

28-åringen fra California er også velkjent med snakketøyet, hun får æren for at det også «slenges dritt» mellom MMA-utøvere før tittelkamper.

I fjor høst hintet hun og hennes team om en boksekamp mot Cecilia Brækhus.

ALLSIDIG: Rousey er ikke bare kampsportutøver, hun er også skuespiller og modell. Foto: MATT SAYLES / INVISION / AP / NTB SCANPIX
ALLSIDIG: Rousey er ikke bare kampsportutøver, hun er også skuespiller og modell. Foto: MATT SAYLES / INVISION / AP / NTB SCANPIX Vis mer