Erevik slo læremesteren i finalen

Vant den norske keeperduellen i DM-finalen.

KOLLEGAER MOT HVERANDRE I FINALEN: Steinar Ege og Ole Erevik er gode landslagskolleager. I dag møttes de i den avgjørende DM-finalen. Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIX
KOLLEGAER MOT HVERANDRE I FINALEN: Steinar Ege og Ole Erevik er gode landslagskolleager. I dag møttes de i den avgjørende DM-finalen. Foto: Alf Ove Hansen/SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no) København - Kolding 27-31. 1-2 i kamper.

Det var duket for en norsk prestisjeduell i den avgjørende DM-finalen i ettermiddag, mellom FCKs Steinar Ege (37) og Koldings Ole Erevik (29).

Den duellen gikk Erevik seirende ut av.

FCK og Kolding hadde én seier hver før ettermiddagens avgjørende finale i det danske mesterskapet. Kolding har vært en halvsovende gigant de siste åra, etter at de vant fem titler tidlig på 2000-tallet.

Med Erevik på laget, han kom fra Magdeburg før denne sesongen, troner de igjen øverst i dansk håndball.

- Dette er det første mesterskapsgullet mitt. Ingen trodde på oss, vi ble avskrevet, men så kom vi tilbake, sier Erevik til dansk TV 2.

Finalen i Frederiksberg Opvisningshal var jevn hele veien, men mot slutten skaffet Kolding seg et lite forsprang på de regjerende mesterne. Dette klarte de å holde på ut kampen, og de vant med fire mål - 31-27.

Selv om Kolding spilte den avgjørende kampen i København, forteller Erevik at det føltes som en hjemmebane takket være de tilreisende supporterne.

- Det var fantastisk. Vi kommer til København og spiller på hjemmebane, sier han.

Erevik fikk veldig mye av æren for at Kolding slo tilbake i finalespillet og vant den andre kampen, og i kveld sto han nok en praktkamp. Ekstra morsomt er det nok for ham at Ege - læremesteren og lagkameraten fra landslaget - sto på motsatt side av banen.

Ege har 220 landskamper og da han debuterte med flagget på brystet var Erevik bare 14 år gammel.

I kveld er det derimot siddisen Erevik som kan koste på seg en seiersfest med lagkameratene.