FORSVARTE TITTELEN: Vitalij Klitsjko (t.h) vant på teknisk knockout mot polske Albert Sosnowski. Etterpå fremholdt ukraineren erfaringen sin som det avgjørende mot den den 17 år yngre motstanderen. Foto: Ina Fassbender / REUTERS.
FORSVARTE TITTELEN: Vitalij Klitsjko (t.h) vant på teknisk knockout mot polske Albert Sosnowski. Etterpå fremholdt ukraineren erfaringen sin som det avgjørende mot den den 17 år yngre motstanderen. Foto: Ina Fassbender / REUTERS.Vis mer

- Erfaringen min hjalp meg

Vitalij Klitsjko (38) forsvarte VM-tittelen i tungvekt.

|||Den ukrainske proffbokseren Vitalij Klitsjko (38) forsvarte VM-tittelen sin i tungvekt i World Boxing Council lørdag.

Han vant på teknisk knockout over polske Albert Sosnowski (21) i tiende runde foran 40.000 tilskuere på Schalkes fotballstadion i Gelsenkirchen i Tyskland.

- Jeg var i god form. Sosnowski er yngre enn meg, men folk kunne se at jeg gjorde det bra mot ham. Han gjorde alt han kunne for å vinne denne kampen, men erfaringen min hjalp meg, sa Klitsjko.

Han er den eldste av Klitsjko-brødrene og har vunnet 40 av sine 42 proffkamper.

38 av seirene er kommet på knockout. Sosnowski er regjerende europamester i tungvekt.

Han var langt nede etter tapet.

- Jeg er litt skuffet, for jeg trodde jeg hadde en god mulighet til å vinne denne kampen. Jeg er takknemlig for at jeg fikk bokse denne kampen, og jeg håper jeg får en ny mulighet til å ta tittelen i framtiden, sa polakken.

- Det går bra med meg nå. Det var et hardt slag, men jeg var også ganske sliten og hadde ikke energi til å reise meg opp, sa Sosnowski om slaget som sendte ham i kanvasen i tiende runde.

(NTB)