Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling, Flandern rundt:

Ergerlig Kristoff: – Angrer på at jeg ikke fulgte

Uten et forsprang inn i Oude Kwaremont ble det akkurat litt for tøft for en snufsende nordmann.

SISTE FORSØK: Alexander Kristoff støtet fra gruppa han satt i opp Paterberg, men klarte akkurat ikke å komme seg opp gruppa som kjempet om pallen like foran. Foto: AFP PHOTO / BELGA AND Belga / DIRK WAEM / Belgium OUT
SISTE FORSØK: Alexander Kristoff støtet fra gruppa han satt i opp Paterberg, men klarte akkurat ikke å komme seg opp gruppa som kjempet om pallen like foran. Foto: AFP PHOTO / BELGA AND Belga / DIRK WAEM / Belgium OUT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OUDENAARDE (procycling.no): I hans syvende deltakelse i Flandern rundt ble det en 16. plass på Alexander Kristoff. Da forteller det mye om hvor bra han nettopp har vært i den belgiske monumentklassikeren når det var hans dårligste plassering noensinne og første gang siden hans første deltakelse i 2012 at han havnet utenfor topp fem.

– Er det en skuffa Alexander Kristoff nå?

– Ja, jeg hadde håpet på mer, sier han til procycling.no.

– Det har ikke gått så bra tidligere i klassikerne, men vi hadde håpet på bedre. Det er litt deppa stemning av den grunn, sier hans trofaste lagkamerat Sven Erik Bystrøm videre.

Slet i Oude Kwaremont

Til forskjell fra de foregående brosteinsrittene var det en vesentlig sprekere Kristoff i søndagens ritt. 30-åringen var synlig gjennom hele dagen, og satt foran i splittene som kom over stigninger som Koppenberg og Taaienberg.

Men i Oude Kwaremont, rittets nest siste stigning, ble hakket for tøft. Som ved den andre passeringen (med 55 kilometer igjen) måtte han gi en liten luke til de aller beste, men den tredje gangen over stigningen var det ingen vei tilbake.

– Det er alltid surt å måtte se toget gå. Jeg var bak Démare, og han begynte å slippe luker. Da måtte jeg på den dårlige brosteinen for å komme rundt ham. Da ble det en luke, og den klarte jeg ikke å tette. Når du først faller av der så blir det fort mange meter. Du har et håp om at det skal komme tilbake, men dessverre gikk ikke det.

Kristoff gjorde selv et forsøk på å støte seg opp til gruppen foran i Paterberg, en stigning han trives vesentlig bedre i, men det ble akkurat litt for mange sekunder opp.

– Det er ikke mye som mangler. Du føler i etterkant at du kanskje kunne gjort mer, men der og da står beina rett ut. Det er flere som er helt på limiten og ikke klarer å henge med de beste. Dessverre er jeg nok ikke like god som de beste i Kwaremont. Til et annet år får jeg gjøre som i 2015 og komme litt i forkjøpet.

Hadde reserve da vinneren gikk

En annen som tydeligvis hadde studert 2015-utgaven var Niki Terpstra. Da var det Kristoff som tok ryggen til nederlenderen over Kruisberg, mens det denne gang var Terpstra som gikk etter Vincenzo Nibali. Terpstra ristet raskt av seg italieneren, kom seg opp til tetgruppa og kom alene over toppen av Oude Kwaremont.

Den luka holdt han inn til mål, og Kristoff ergrer seg derfor for at han ikke gjorde som i 2015.

– Jeg hadde faktisk en liten reserve da Terpstra angrep på toppen av Kruisberg. Jeg kunne prøvd å følge, som jeg gjorde da jeg vant. Jeg følte at det var såpass høy fart i feltet at det var litt dødfødt, men det var jo ikke dødfødt. I etterpåklokskapens navn angrer jeg på det, for jeg vet at jeg uansett bør ha et forsprang inn i Kwaremont. Der sliter jeg som regel når de beste går, og i dag var intet unntak, sier han.

– Resultatet speiler ikke hvor jeg synes jeg kjørte

Kristoff har slitt med en del sykdom denne våren, og som han sier selv, så ligger det en god mengde snue klint ut over de belgiske landeveiene.

UAE-rytteren lanserer sin egen vekt som en mulig årsak til de økte sykdomsproblemene. Mens han tidligere år har holdt seg rundt 79-80 kilo i klassikersesongen, er han – på lagets ordre – nede i 78 kilo, det som normalt er matchvekten hans på sommeren.

– Nå er jeg på den samme vekta som jeg pleier å være på sommeren, men da er det litt bedre vær, forklarer han videre.

Samtidig kan han se tilbake på et ritt hvor han igjen fikk vist at han har et høyt nivå inne i brosteinsklassikerne med aktiv kjøring underveis.

– Jeg tenkte at jeg måtte være litt mer med. Litt mer på. Jeg prøvde å hele tiden være med foran og starte bakkene i god posisjon. Det koster litt krefter, men jeg tror det var riktig taktikk. Dessverre speiler ikke resultatet like bra hvordan jeg synes jeg kjørte.

– Tidligere år har du kan kanskje fått bedre betalt enn den reelle styrken din i disse rittene?

– Nå fikk jeg nok mer normalt betalt i hvert fall. Jeg har nok vært heldig noen år. Vi har hentet inn grupper like før målstreken. Hadde vi hentet den gruppa foran i dag kunne jeg kjempet om en topp fem, men det skjedde ikke i år. Da blir det et litt dårlig resultat.

Ser fram mot Roubaix

Med en fjerdeplass fra Milano-Sanremo og fire klassikere i Belgia med 16. plass som beste resultat, har det vært en vårsesong under hva man kunne håpe på for nordmannen.

Dermed blir Paris-Roubaix hans siste sjanse til å sørge for at han kan avslutte første del av sesongen med en god følelse.

– Havner jeg på podiet der så vil jeg si den har vært bra, men hvis ikke vil jeg si det har vært en litt mislykka første del av sesongen.

– Så lite er det som skal til, men jeg har ikke vært i nærheten av podiet i Roubaix tidligere. Kanskje er dette året.

Sportsdirektør Philippe Mauduit var i hvert fall glad for å se en kjempende Kristoff i rittet, og med gode tegn i Flandern rundt, håper han det skal gå enda litt bedre neste søndag.

– Vi går for seieren. Jeg vet at Alex aldri har vunnet Roubaix, og alltid har vært så som så. God, men ikke super. Nå er det tid for å være super, sier franskmannen.

PS! I tillegg til Kristoff kom Edvald Boasson Hagen inn med samme gruppe til en 19. plass, mens Sven Erik Bystrøm ble nummer 40 og Amund Grøndahl Jansen ble nummer 43. Truls Korsæth brøt rittet.

Saken er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!