Eric Abidal: - Dani Alves ville gi meg leveren sin

Men det var uaktuelt å ta i mot tilbudet.

VILLE HJELPE LAGKAMERATEN: Dani Alves tilbød å donere bort leveren sin til Eric Abidal. FOTO: AFP PHOTO/LLUIS GENE / NTB Scanpix
VILLE HJELPE LAGKAMERATEN: Dani Alves tilbød å donere bort leveren sin til Eric Abidal. FOTO: AFP PHOTO/LLUIS GENE / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I mars i 2011 fikk daværende Barcelona-spiller Eric Abidal beskjed om at han hadde en svulst i leveren, og måtte gå gjennom en operasjon. Operasjonen var vellykket, og franskmannen var tilbake på fotballbanen igjen bare få uker etterpå.

Ett år senere ble det klart at Abidal måtte gå gjennom en levertransplantasjon.

Abidal og Dani Alves var blitt gode venner i Barcelona, og Alves tilbød derfor å donere bort leveren sin da Abidal trengte transplantasjonen.

- Forholdet mitt med Dani går mye dypere enn at han tok over det gamle draktnummeret mitt. Da jeg trengte levertransplantasjon tilbød han seg å donere bort leveren sin, sier Abidal til Catalunya Radio.

- Men det var selvfølgelig ikke snakk om å gjøre det, for han er en profesjonell fotballspiller.

I stedet ble det fetteren Gerard som stilte som donor.

I intervjuet med Catalunya Radio avslører også Abidal at Pep Guardiola ønsket å ta han med seg til Bayern München.

- Jeg skal ikke nekte for at Guardiola ønsket at jeg skulle bli med til Bayern München, men det som skjedde var ikke helt opp til han. Det er komplisert på grunn av helsen min, og ledelsen i Bayern og deres medisinske apparat turte ikke å ta den risikoen, noe jeg skjønner, sier Abidal, som nå er lagkamerat med Radamel Falcao i Monaco.