Eric Harrison, mannen bak «Class of 92», er død

Den gamle Manchester United-treneren døde i en alder av 81 år.

TRENERLEGENDER: Eric Harrison (til venstre) og Sir Alex Ferguson. De to jobbet tett sammen i Manchester United. Foto: PA Photos.
TRENERLEGENDER: Eric Harrison (til venstre) og Sir Alex Ferguson. De to jobbet tett sammen i Manchester United. Foto: PA Photos. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Manchester Uniteds «Class of 92» er blant fotballens mest berømte generasjoner. De røde djevlene fikk akademispillerne David Beckham, Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville og Nicky Butt opp på førstelaget - et kull som dominerte engelsk fotball i en årrekke.

Mannen som trente dem, Eric Harrison, har nå gått bort i en alder av 81 år.

Ifølge BBC sovnet han stille inn sammen med familien. Manchester United har selv bekreftet bortgangen på sin offisielle Twitter-konto.

Tildelt MBE

- Vi har mistet mentoren vår, treneren vår og mannen som skapte oss. Han lærte oss hvordan vi skulle spille, å aldri gi opp, hvor viktig det var å vinne våre individuelle dueller og hva som skulle til for å spille for Manchester United. Eric, vi skylder deg alt, skriver Gary Neville på Twitter.

Harrison tilbrakte 27 år på Old Trafford som trener. Han ble ansatt av klubben i 1981, men fikk sitt virkelig store gjennombrudd i 1986, da Sir Alex Ferguson - som han samarbeidet tett med - omstrukturerte hele speidernettverket til Manchester United.

Det var for Class of 92 Harrison ble mest kjent, men han var med på å utvikle en rekke spillere som alle skulle bli spillere på toppnivå. Mark Hughes, Norman Whiteside, Wes Brown og Darren Fletcher var blant spillerne som slo gjennom etter å ha spilt for Harrison på ungdomsnivå.

I en periode jobbet han også som assistentmanager for sin gamle elev Mark Hughes da han ledet det walisiske landslaget.

I 2018 ble Harrison tildelt en MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) for sitt bidrag til engelsk fotball.

NESTEN HELE CLASS OF 92: Eric Harrison (i midten) sammen med Phil Neville, Gary Neville, Ryan Giggs, David Beckham og Wes Brown. Bare Paul Scholes fra Class of 92 mangler. Foto: PA PHOTOS.
NESTEN HELE CLASS OF 92: Eric Harrison (i midten) sammen med Phil Neville, Gary Neville, Ryan Giggs, David Beckham og Wes Brown. Bare Paul Scholes fra Class of 92 mangler. Foto: PA PHOTOS. Vis mer

For fire år siden ble Harrison diagnostisert med demens.

- Skylder deg alt

Også David Beckham har tatt seg tid til å hylle sin gamle trener på Instagram. I likhet med Neville skriver han «vi har mistet vår mentor, vår trener og mannen som skapte oss».

- Han så alltid på oss og var alltid med oss når vi spilte. Jeg kan fortsatt høre ham si til meg «Ingen flere Hollywood-pasninger». Jeg kan fortsatt se ham fra da vi spilte på treningsanlegget The Cliff, mens han så ned på oss med et stolt smil eller banket i et av vinduene med neven sin på en høflig måte for å be oss om å slutte å slå slike pasninger.

- Men viktigere enn det, han lærte oss å jobbe hardt og å respektere hverandre, både av og på banen. Vi vil ikke glemme rådene han ga oss. Eric, vi elsker deg og skylder deg alt, avslutter Beckham, med et innlegg signert Gary, Phil, Ryan, Paul, Nicky og David.

Nyheten om Harrisons bortgang kommer bare to dager etter at den engelske keeperlegenden Gordon Banks døde.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer