Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ericsson får kongelig hjelp

Ericsson er på desperat poengjakt. Får kongelig hjelp idag.

(Dagbladet.no): Volvo Ocean Race har vært en sportslig fiasko for forhåndsfavoritten «Ericsson Racing Team».

I ettermiddagens havneregatta i Guanabara Bay i Rio de Janeiro får den nye skipperen John Kostecki svensk kongelig hjelp ombord.

Kronprinsesse Victoria skal nemlig være med som gjesteseiler når båtene stiller til start klokka 17.00 norsk tid. «Ericsson» har god erfaring med «kongehjelp» fra før.

Trenger hjelp

Victoria var gudmor da båten ble døpt, og den svenske kongefamilien har fulgt prosjektet nøye _ uten at det har hjulpet allverden. «Team Ericsson» ligger sist blant båtene som fortsatt er med i racet. Prins Carl Philip var med på «Ericsson» som gjesteseiler i Volvo Ocean Races aller første havneregatta i spanske Sanxenxo i november i fjor. Reglene tillater nemlig inntil tre gjester ombord i hver av de sju havneregattaene. Og «Ericsson» vant regattaen i Sanxenxo. Men siden har det gått dårligere og dårligere.

Bare «Brunel» ligger bak «Ericsson» på resultatlista i øyeblikket.

«Brunel» befinner seg fortsatt på verft til ombygging og er ikke tilbake i Volvo Ocean Race før etappen fra Baltimore til New York 7. mai.

Arrangørene og deltagerne venter et enormt antall tilskuerbåter på sjøen når regattaen starter i ettermiddag.

SVENSK FIASKO: Team Ericsson startet bra. Siden har det gått dårligere og dårligere. Snur vinden idag? Foto: Scanpix
SVENSK FIASKO: Team Ericsson startet bra. Siden har det gått dårligere og dårligere. Snur vinden idag? Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg regner med at det vil bli det største antall tilskuerbåter vi noen gang har sett, sier dagens favorittstemplede skipper, Torben Gräel på «Brasil1» som kan se helt hjem til leiligheten sin fra regattabanen.

Hjemmebane

Han kjenner derfor de skiftende vindforholdene i Guanbara Bay bedre enn de fleste i dagens regatta.

- Denne havneregattaen vil bli endel annerledes enn de andre vi har seilt og det vil bli forferdelig varmt.

- De geografiske forholdene i bukta er også spesielle, med de høye fjellene rundt den. Dette vil helt sikkert gjøre det til en spennende regatta og en stor opplevelse, sier Torben Graël, som har vært Knut Frostads sjef i de siste månedene.

Nå er Frostad tilbake i Norge, og Graël må klare seg uten nordmannens hjelp. Marcel Ferreira har overtatt Knut Frostads plass ombord.

FAMILIENS ÆRE:Kronprisesse Victoria skal redde Sveriges og familiens ære i dagens havneregatta i Volvo Ocean Race.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media