Erik (19) herjet og fikk kjeft: - Tror han har lært

RBKs B-lag knuste Tromsø.

MÅL: Erik Botheim feirer scoring mot Tromsø. Foto: NTB Scanpix
MÅL: Erik Botheim feirer scoring mot Tromsø. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Rosenborg - Tromsø 5-2 (3-1)

Erik Botheim har fått få sjanser for Rosenborg denne sesongen, men grep muligheten med begge hender i dag.

19-åringen fikk tillit på topp fra start, og takket for tilliten med tre scoringer. Ungguttens feiring etter det første målet stjal imidlertid litt av oppmerksomheten. Botheim kjørte en lengre feiring, der han blant annet gjorde «pratetegn» med fingrene og løp mot benken før han stoppet opp.

Trener Eirik Horneland var ikke fornøyd med feiringen, og skal ha truet med å bytte ut spissen i pausen.

- Vi gir ham en sjanse til, så får vi se. Jeg tror han har lært nå, sa han til Eurosport i pausen.

Botheim bekreftet at han hadde fått tilsnakk etter feiringen.

- Det kalles mental styrke, sa Botheim i pausen.

- Han sa jeg måtte holde fokus, men du så at jeg scoret ett til, så fokuset er det ikke noe galt med, fortsatte spissen.

17-åring strålte

Botheims andre for kvelden kom like før pause. Da sto det 3-1 til hjemmelaget, som virket å ha kampen i sin hule hånd. Han viste sine spissegenskaper ved å være på rett sted til rett tid ved begge anledningene, men etter den andre scoringen feiret han på litt roligere vis.

Også Gustav Valsvik scoret for trønderne før pause, mens Robert Taylor sto for Tromsøs nettkjenning.

Midtveis i den andre omgangen fullførte Botheim hattricket. Emil Konradsen Ceide (17) assisterte spissens første mål, og fant lagkameraten nok en gang etter 64 minutter.

Drømmemål av Gamst

Like etter Botheims tredje, reduserte veteranen Morten Gamst Pedersen på nydelig vis.

37-åringen har lenge hatt en fryktet dødballfot, og viste at han fortsatt har det i seg. Tromsø-spilleren brente til fra rundt 35 meters hold, og ballen suste i krysset. 4-2 på Lerkendal, og et lite håp om poeng var tent for gjestene.

Det slukket derimot Gjermund Åsen ti minutter før slutt. Et innlegg fra Djordje Denic fant Åsen, som scoret mot gamleklubben. 5-2 ble også sluttresultatet.

RBK B

Rosenborg spilte sin fjerde kamp på elleve dager, og Eirik Horneland ble tvunget til å gjøre flere endringer før kveldens kamp.

Sentrale brikker som Anders Konradsen og Tore Reginiussen var ute med skade, og treneren hadde også et ønske om å spare krefter inn mot den viktige returkampen mot Maribor.

Det var derfor et svært B-preget Rosenborg som entret Lerkendal i dag. Trønderne leder 3-1 etter borteoppgjøret i Slovenia, og bør ha gode muligheter til å ta seg videre til play off til Champions League.

Returoppgjøret spilles tirsdag.