I OSLO: Tidligere Sverige-sjef og RBK-trener Erik Hamrén skal ifølge svensk presse være aktuell for det norske landslaget. NFF og treneren selv avviser kontakt. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
I OSLO: Tidligere Sverige-sjef og RBK-trener Erik Hamrén skal ifølge svensk presse være aktuell for det norske landslaget. NFF og treneren selv avviser kontakt. Foto: AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Fotballandslaget:

Erik Hamrén: - Var ikke i Oslo på grunn av Norge-jobben

NFF: - Ikke kontakt.

(Dagbladet): Svenske Erik Hamrén (59) skal være aktuell for det norske fotballandslaget, skriver svenske GP i formiddag.

Ifølge den svenske avisa satt den tidligere svenske landslagssjefen på et fly fra Göteborg til Oslo tidligere i dag.

Norges Fotballforbund forteller til Dagbladet i ettermiddag at de ikke har vært i dialog med Hamrén.

- NFF har ikke hatt noen kontakt med Hamrén, Han skal holde et innlegg på etterutdanningen for Prolisens og UEFA-lisens under cupfinaleseminaret (torsdag). Han er invitert av trenerforeningen en god stund tilbake i tid, sier Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i NFF, til Dagbladet.

Svensken selv forteller til Expressen i ettermiddag at han ikke besøkte Norge på grunn av landslagsjobben.

- Jeg var en tur i Oslo, men det handlet ikke om landslagssjefsjobben, sier Hamrén til Expressen.

Etter det Dagbladet erfarer FCK-trener Ståle Solbakken som er det soleklare førstevalget til NFF som erstatteren til Per-Mathias Høgmo.

Tøff høst

Landslagssjef Høgmo er nemlig presset etter en tung høst for det norske landslaget. Sist ble det tap mot Tsjekkia i Praha - og NFF har allerede uttalt at landslagssjefen skal evalueres.

I et intervju med TV 2 i går, var Hamrén tilbakeholden.

- Hvis jeg kommenterer det, blir det spekulasjoner. Jeg har for mye respekt for Per-Mathias til det, sa Hamrén til TV 2.

FCK-trener Ståle Solbakken og NFFs toppfotballsjef Nils Johan Semb møttes i København nylig. Ifølge Solbakken var dette bare en hyggelig sammenkomst, uten at landslagssjef-jobben ble diskutert.

- Jeg bekrefter sen lunsj med Nils Johan Semb. Det var ikke noe møte, men en hyggelig sammenkomst dagen etter Leicester-kampen som varte en god time. Det var ikke hemmelig, sa Solbakken til Dagbladet.

NFF: - Evaluering

Slik svarer Norges Fotballforbund (NFF) på Dagbladets opplysninger:

- Semb har over tid jobbet med ansettelse av ny landslagssjef for A-kvinner, og i den prosessen har han vært i samtaler med både potensielle norske og utenlandske kandidater. Det var i den forbindelse han var i Danmark. Semb så kampen mellom FCK og Leicester på tirsdag kveld. Dagen etter hadde han flere møter på oppdrag fra NFF, og han fikk også tid til en matbit med Solbakken mellom møtene. Han og Solbakken går langt tilbake i tid, og det er naturlig at de møtes når Semb er i København. Jobben som norsk landslagssjef var ikke tema, sa Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i NFF til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Høgmo er norsk landslagssjef og styret skal nå gjennomføre den varslede evalueringen etter landslagssesongen 2016. NFF er opptatt av å gjennomføre en ryddig prosess, og ber om forståelse for at vi ikke kan kommentere alle påstander og rykter som måtte komme i løpet av denne prosessen, sa Haavik .