Rosenborg-styret uten verdighet i sparkingen av trenerteamet

Erik Hoftun er en legende - Ivar Koteng er en styreleder uten forståelse for RBKs verdier og DNA

Mange sider ved sparkingen av Rosenborgs trenerteam er kritikkverdig. For RBK som klubb må behandlingen av Erik Hoftun (49) være den verste.

MANGLER FORSTÅELSE: Dagbladet fotballkommentator Morten Pedersen mener at Rosenborgs styreleder Ivar Kotengs behandling av Erik Hoftun er skammelig. Her er han sammen med Nils Arne Eggen (t.v.) og tidligere fotballpresident Yngve Hallén. Foto: NTB Scanpix.
MANGLER FORSTÅELSE: Dagbladet fotballkommentator Morten Pedersen mener at Rosenborgs styreleder Ivar Kotengs behandling av Erik Hoftun er skammelig. Her er han sammen med Nils Arne Eggen (t.v.) og tidligere fotballpresident Yngve Hallén. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ROSENBORG ER INNE i klubbens viktigste måned for året, den som kan åpne dører til Europa, og stemningen på Lerkendal kunne ikke vært dårligere. Det er ille for Norges største og mest ambisiøse fotballklubb. Men enda verre er måten det skjedde på.

Hvordan en ekte RBK-er kan stille seg bak den er for meg uforståelig.

Hvordan Nils Arne Eggen kan stille seg bak den, om det stemmer det jeg hører, er for meg uforståelig.

VI KAN DISKUTERE Kåre Ingebrigtsen som leder, fagmann og pedagog til vi får skjegg, være enig eller uenig om avskjeden var riktig, om timingen var riktig og om det er klokt av Rosenborg å ta et så drastisk valg uten å ha en erstatter klar til å steppe inn. Det er alltid to sider av en sak. Men for Rosenborg BK, klubben som har gjort folkelighet og åpenhet til en del av verdigrunnlaget på Lerkendal, en del av klubbens DNA, er det bare en ting å si om behandlingen av assistenttrener Erik Hoftun:

Skammelig.

MISTET JOBBEN: Erik Hoftun. Foto: NTB Scanpix
MISTET JOBBEN: Erik Hoftun. Foto: NTB Scanpix Vis mer

MAN BEHANDLER IKKE legender på den måten Rosenborg behandlet Erik Hoftun på sist torsdag. Og bare så det er sagt, Erik Hoftun er en legende på Lerkendal. Det var faktisk så ille at en tekstmelding ville vært en formildende omstendighet om styreformann Ivar Koteng hadde tatt seg tid til det. Men han gjorde ikke det en gang, på vegne av RBK-styret - eller med deres mandat, velsignelse, hva vet jeg - lot han jungeltelegrafen gjøre jobben.

I dette tilfellet Kåre Ingebrigtsen.

Det var han som ringte Erik Hoftun og fortalte om styrets beslutning.

ERIK HOFTUN HAR viet brorparten av sitt voksne liv til Rosenborg og spilte alle de legendariske sesongene i Champions League under Nils Arne Eggen, Trond Sollied, Åge Hareide og Ola By Rise. Han var riktignok to sesonger i Molde (1992-1993), men det var for å bli god nok for Rosenborg. Og tre år i Bodø/Glimt (2005–2007) da han ikke lenger var god nok på Lerkendal. Men han kom tilbake, hentet hjem som sportsdirektør (2008) før han ble assistenttrener da Kåre Ingebrigtsen ble hentet hjem i 2014.

Ingen i dag har lenger fartstid på Lerkendal enn Erik Hoftun.

OM RBK-STYRET ikke har noe godt svar på behandlingen av en av klubbens viktigste, største og mest trofaste menn i moderne tid, bør de umiddelbart be Erik Hoftun om unnskyldning. Jeg er ikke sikker på om årsmøtet i Rosenborg vil ta til takke det med det, men det er i hvert fall en smule folkeskikk i en slik retrett. For det er en ting å gi folk sparken uten en god plan for videre drift, noe annet å gjøre det med stil og verdighet.

Ivar Koteng og RBK-styret gjorde ingen av delene.

De har ingen plan, og de handlet uten verdighet.

OG HVOR STÅR administrasjonen i denne saken, daglig leder Tove Moe Dyrhaug, en av de dyktigste i bransjen og dama som driver Rosenborg fra dag til dag? For ikke snakke om klubbens sportslige leder, Stig Inge Bjørnebye, den nærmeste til trenerteamet? Ennå kan jeg ikke si jeg har registrert en eneste reaksjon fra disse to, og jeg tror ikke på munnkurv.

Så langt har ikke Rosenborg sunket.

Men jeg aner uenighet, og kanskje også et lite opprør mot den sterke mannen, Ivar Koteng.

Når RBK-legender behandles på den måten Erik Hoftun er blitt behandlet, bør RBK reagere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer