Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Erik kan bli en hit i Premier League

Wigan-manageren er begeistret.

(Dagbladet.no): Wigan-manager Steve Bruce var en ekte hardhaus i sin aktive karriere. I midtstopperens debut for Manchester United brakk han nesa, en bedrift han skulle gjenta utallige ganger opp gjennom årene.

Da er det kanskje ikke rart at Bruce jubler over Erik Hagens ankomst til JJB.

Wigans hjemmeside blir Hagen beskrevet som en «no nonsense»-type, og det er musikk i ørene til Steve Bruce.

- Erik er en spiller som brenner for å forsvare. Han er en erfaren landslagsspiller og ikke ukjent med å spille store kamper, sier Bruce.

Anbefalt av Åge

Foruten å være en robust midtstopper, hadde Bruce bokstavelig talt nese for mål. Det samme har ikke kjennetegnet Erik Hagen, før han plutselig begynte å score vakre mål med flagget på brystet i EM-kvaliken.

Det spørs imidlertid om Bruce har fått med seg det utrolige brassesparket mot Tyrkia - om da ikke Åge Hareide har fortalt ham det.

I et intervju med Ringerikes Blad avslørte Panzer at landslagssjefen var en medvirkende årsak til at han havnet i Wigan, på lån fra Zenit St. Petersburg ut sesongen.

MER AV DETTE, ERIK: Med en reprise av Tyrkia-brassen bør Erik Hagen ha gode muligheter for å bli en umiddelbar hit i Wigan. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET
MER AV DETTE, ERIK: Med en reprise av Tyrkia-brassen bør Erik Hagen ha gode muligheter for å bli en umiddelbar hit i Wigan. Foto: ARNT E. FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

- Åge kjenner Steve Bruce, og anbefalte meg å gå dit. Det gjorde alt lettere. Åge har fortalt Bruce hva jeg står for. Bruce sa han ville ha et «old head» inn i forsvarsrekka. En som har erfaring og som skjønner hva som skjer. Jeg tar det som et kompliment at han valgte meg, sa Hagen.

Aggressiv og hodesterk

Og Bruce har åpenbart høye tenker om sin norske midtstopper.

- Han er aggressiv, fantastisk i lufta og leser spillet veldig bra. Jeg ville ikke hentet ham hit dersom jeg ikke hadde trodd han hadde kvalitetene til å bli en hit i Premier League, sier Bruce.

Wigan ligger tredje sist i Premier League, og tabellplasseringen har fått Bruce til å handle flittig i januar. Foruten Hagen har han også hentet svenske Erik Edman, Marlon King, Antonio Valencia, Wilson Palacios og Maynor Figueroa.

- Forhåpentligvis gir det oss det lille ekstra vi trenger for det som kommer til å bli noen tøffe måneder, sier Bruce.

image: - Erik kan bli en hit i Premier League
<B>HYLLER HAGEN:</B> Steve Bruce sier Erik Hagen brenner for å forsvare, og tror Panzer har potensial til å bli en hit i Premier League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media