Erik Lamela solgt til Tottenham for 240 millioner

Roma bekrefter salget på sine hjemmesider.

 SOLGT:  Roma bekrefter i kveld at de har solgt angriperen Erik Lamela til Tottenham for 30 millioner euro. Foto: EPA/LUCIANO ROSSI / NTB Scanpix
SOLGT: Roma bekrefter i kveld at de har solgt angriperen Erik Lamela til Tottenham for 30 millioner euro. Foto: EPA/LUCIANO ROSSI / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Roma melder på sine hjemmesider at de har solgt argentineren Erik Lamela til Tottenham.

Summen for 21-åringen skal være på 242 millioner kroner, i tillegg ligger det også en avtale om at Tottenham på betale opptil 40 millioner kroner basert på hvordan spilleren og klubben gjør det.

Hvor lang kontrakt Lamela har skrevet med Tottenham er ennå ikke kjent.

I forrige uke ble det meldt at argentineren var i samtaler med den engelske klubben, men ifølge kilder skal ikke Roma ha vært villige til å selge før de hadde en erstatter på plass.

Og den erstatteren heter Adem Ljajic, som Roma melder at de har kjøpt fra Fiorentina for 90 millioner kroner, og har gitt ham en kontrakt til 2017. Også Roma må ut med opp mot 30 millioner kroner, basert på hvordan Ljajic og klubben gjør det.

På shopping Tottenham har allerede brukt 530 millioner kroner i sommer, og hentet inn Nacer Chadli, Etienne Capoue, Paulinho og Roberto Soldado.

Men Tottenham har god råd til å handle spillere, ettersom Gareth Bale er ventet å bli verdens dyreste spiller om han signerer for Real Madrid.

Trener Andre Villas-Boas bekreftet overraskende i dag at Tottenham-juvelen er på vei bort. Samtidig fortalte han at Bale står i fare for å bli bøtelagt av klubben.

- Gareth Bale er i samtaler med Real Madrid om en overgang. Men det faktum at han ikke har møtt opp på trening er uakseptabel oppførsel. Det er opp til klubben om de vil bøtlegge Bale eller ikke, sa Villas Boas.