- DE SKJELVER I BUKSENE: Erik Nevland tror Chelsea-fansen skjelver i buksene etter at deres eks-manager, José Mourinho, ble klar for klubben. Foto: Reuters / Tony O'Brien
- DE SKJELVER I BUKSENE: Erik Nevland tror Chelsea-fansen skjelver i buksene etter at deres eks-manager, José Mourinho, ble klar for klubben. Foto: Reuters / Tony O'BrienVis mer

Erik Nevland om Chelsea-fansen: - De skjelver i buksene

José Mourinho er tilbake i Premier League.

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det bekrefta at José Mourinho er klar for den engelske storklubben Manchester United.

Ryktene har versert lenge, og til slutt fikk man det altså bekrefta av klubben.

Med seg har Mourinho en fantastisk fotball-CV, med drøssevis av trofeer. Og skal man tro den siste ukas rykter, kan også den svenske stjerna Zlatan Ibrahimovic, følge etter sin favorittrener til klubben.

- Mye tyder jo på at Zlatan følger etter. Pressen pleier jo å ha rett, og man har jo visst om Mourinho i et halvt år, sier Erik Nevland (38), som var i United i 1997-98-sesongen, til Dagbladet.

- Gleder meg Han håper svensken følger etter, og tror Zlatan kan bli en slags Cantona om han ender opp hos de rødkledde.

- Det kan bli mange kjekke pressekonferanser med de to. Om Zlatan kommer, gleder jeg meg ekstra mye til neste sesong.

United har ikke hatt sine beste sesonger etter at legenden Sir Alex Ferguson ga seg som manager, men når Mourinho nå tar over, tror Nevland det kan snu.

- Han har jo en veldig god CV med tanke på trofeer, og er en veldig god manager. Nå gjenstår det å se om han passer for klubben.

- De skjelver i buksene «De røde djevelene» har en stor fanskare verden over. De har tatt i mot nyheten om den nye manageren med blandede følelser. Likevel tror Stavanger-mannen at de fleste vil gi ham en sjanse til å bevise at han er rett mann.

- Mourinho har vist at han vil dette, og kommer til å tilpasse seg klubben. Det er klart, han har jo et frynsete rykte, men fansen ser nok det positive i det.

Når det gjelder Mourinhos tidligere fanskare, Chelsea-supporterne, tror Nevland de gleder seg til å se sin tidligere manager i ligaen igjen.

- De skjelver nok litt i buksene. Det må være spesielt, men kjekt å se han i United nå. Det går nok fint for dem om de havner over United på tabllen, men krise om de havner under, sier den tidligere fotballspilleren.

- Som et slag i adamseplet Styreleder i Chelseas norske supporterklubb, Øystein Vinje, sier til Dagbladet at han og andre Chelsea-fans er for gamle til å skjelve i buksene.

- Men det er klart, vi vet hva han står for som trener. Men han er avhengig av penger, for det er gjennom kjøp han tar pokalene sine, sier Vinje.

Med Mourinhos forhistorie, synes styrelederen det var en tøff beskjed å få, da eks-manageren ble bekrefta til en av deres argeste rivaler.

- Det var som å få et slag i adamseplet, det er litt vanskelig å svelge. Men når vi får fordøyd det litt, så er det jo Chelsea som har valgt å sparke ham. Alle supporterne snakka jo om at det var det beste for klubben å sparke ham, sier Vinje, og innrømmer at det var vondt å lese det første intervjuet med Mourinho.

- United og Zlatan må gjerne skje - Han sier jo nærmest at det er den største og beste klubben. Men han må jo si det. Alt i alt er Mourinho en god manager, og med mindre han sier noe med den skarpe tungen sin, vil vi ønske ham velkommen og gi ham en positiv opplevelse på Stamford Bridge.

Ryktene om hvem Mourinho ønsker å forsterke United med, har versert siden lenge før det ble bekrefta at han fikk jobben. Det er også en av grunnene til at Vinje tror årets sommer blir en av de mest spennende på lenge. Men rykter, det kommer han ikke til å tro på i sommer.

- Rykter var gøy da man var 17-18 år, og man trodde alle skulle til Chelsea. Det er jo bare et salgstriks. Når det gjelder Zlatan, så er det nok mange som vil ha ham. Men ikke jeg. Jeg liker ikke den egoistiske tankegangen hans. De to sammen i United må gjerne skje, for jeg tror ikke det kommer til å gå i lengden, sier Vinje.

DEBUTEN: Mot Ipswich debuterte Erik Nevland i oktober 1997. Han var et friskt pust i kampen, men klarte ikke å score. United tapte 2-0. Foto: Dagbladet/arkiv
DEBUTEN: Mot Ipswich debuterte Erik Nevland i oktober 1997. Han var et friskt pust i kampen, men klarte ikke å score. United tapte 2-0. Foto: Dagbladet/arkiv Vis mer