Erik Nevland til Groningen

Men spiller sesongen ut for Viking.

Det har lenge vært spekulasjoner rundt Erik Nevland og den nederlandske eliteserieklubben Groningen, og i dag blir overgangen en realitet, ifølge Stavanger Aftenblad.

Verken Erik Nevland eller avtroppende direktør Bjarne Berntsen i Viking var tilgjengelige for kommentar overfor Dagbladet.no, men overgangen blir stadfestet av klubben.

- Står ikke på penger

For fem dager sa Nevland dette om sin fotballframtid til Stavanger Aftenblad:

- Vi er i forhandlinger, men det står ikke på økonomien i tilbudet. Groningen er et svært aktuelt alternativ. Jeg har fortsatt ikke satt noen frist for å ta en avgjørelse, sa den tidligere Manchester United-proffen.

Dro i går

Nevland reiste til Nederland i går ettermiddag, og skal ha bestemt seg for å skrive under for Groningen fram til sommeren 2008 etter møter med klubbledelsen i dag.

Han vil spille for Viking ut 2004-sesongen, men Groningen vil trolig prøve å få spissen spilleklar så snart som mulig etter 1. november - selv om overgangsvinduet først åpner 1. januar.

Bosman-spillere

Men Nevland er ikke den eneste Bosman-spilleren i klubben. Både Peter Kopteff, Frode Hansen, Frode Olsen, Hannes Sigurdsson og Tore Snørteland, står uten kontrakt ved sesongslutt.

Trener Roy Hodgson understrekte overfor Stavanger Aftenblad at hans oppgave er å skape et best mulig mannskap.

- Derfor må alle spillerne vise at de har kvalitetene som skal til, sa Viking-treneren.

<B>MÅLKONGEN: Erik Nevland, slik Viking-fansen elsker å se ham. 62 Tippeligamål er fasiten så langt.