Erik Solér skjeller ut dommerstanden i USA

Etter Henry-utvisning. - Aldri sett noe sånt i mine 30 år i fotballen.

IKKE SÅ FORNØYDE I DAG: Thierry Henry og Erik Solér sammen på et bilde fra tidligere. I går kveld ble Henry utvist, og det skjønte Erik Solér svært lite av.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar
IKKE SÅ FORNØYDE I DAG: Thierry Henry og Erik Solér sammen på et bilde fra tidligere. I går kveld ble Henry utvist, og det skjønte Erik Solér svært lite av.Foto: SCANPIX/REUTERS/Mike Segar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): New York Red Bulls-sportsdirektør Erik Solér tar et saftig oppgjør med dommerstanden i USA, etter at Thierry Henry ble utvist på overtid i kampen mot Portland Timbers i går kveld.

Red Bulls kom tilbake og sikret 3-3 etter å ha havnet under, men overskriftene etterpå gikk til den franske spissen, som fikk rødt kort for å ha klapset til en motspiller.

På tv-bildene framstår hendelsen ganske uskyldig, for å si det mildt, men dommer Ricardo Salazar lot seg overtale av en ivrig linjemann, og viste Henry til en litt for tidlig dusj.

I en pressemelding på Red Bulls hjemmesider kommer Solér i dag med svært krass kritikk av dommernes jobb - generelt og spesielt.

- Vi har sett nøye på filmen av kampen vår mot Portland i går kveld, og jeg kan trygt si at nivået dømmingen var langt under den standarden som kreves i MLS, og fullstendig uakseptabelt, skriver nordmannen.

- For det første, det røde kortet til Thierry Henry var uforståelig. Det var ingenting voldelig med det han gjorde, og avgjørelsen ble tatt av en linjemann som sto mer enn en halv bane unna. For det andre, i en fotballkamp er det ikke mulig at ett lag kan pådra seg 20 flere frispark enn det andre, spesielt i en kamp der det ene laget bare pådro seg fem frispark. Jeg har aldri sett noe sånt i mine 30 år i sporten, fortsetter Solér.

New York Red Bulls kommer nå til å kreve at det røde kortet trekkes tilbake.

- Vi vet at US Soccer og MLS jobber hardt for å forbedre dommerne i dette landet, og vi støtter det arbeidet helhjertet. Men om vi ønsker at nivået på fotballen skal fortsette å heves, kan vi ikke la sånne dommerprestasjoner skje. Vi ser fram til å anke den automatiske suspensjonen av Thierry, og regner med at den blir trukket tilbake slik at han kan spille kampen i Seattle kommende torsdag, sier Erik Solér.

I en avstemning på MLS' nettsider har 85 prosent av leserne bedømt det røde kortet til Henry som galt.

Erik Solér fikk jobben i New York i 2009, og hentet Thierry Henry til Red Bulls i juli i fjor.

Dagbladet nådde ikke fram til Solér i kveld norsk tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer