Erik ten Hag: - Ikke en risiko

Erik ten Hag legger ikke skjul på den store oppgaven han står overfor i Manchester United, i sitt første intervju som manager.

NY MANAGER: Erik ten Hag er ny hovedtrener i Manchester United. Foto: Peter Dejong/AP/NTB
NY MANAGER: Erik ten Hag er ny hovedtrener i Manchester United. Foto: Peter Dejong/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Den nåværende situasjonen er ikke så bra. Det er en stor utfordring.

Ordene tilhører nederlandske Erik ten Hag (52), som tar over som Manchester United-manager etter Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick, som var midlertidig hovedtrener etter nordmannen.

52-åringen har signert en avtale som løper ut 2024/2025-sesongen og holdt sin første pressekonferanse som United-manager mandag.

Ten Hag hilste på alle journalistene på fremste rad, før han inntok podiet.

- I dag er jeg glad for å møte alle. Jeg fikk en varm velkomst og jeg ser fram til å jobbe her. Dette er hjemmet mitt og jeg ønsker å oppnå suksess, sier en smilende ten Hag.

Nederlenderen var tydelig om tankene sine og fant også plass til en dose humor underveis i seansen. Han har blant annet snakket med Louis van Gaal i forkant av ansettelsen. Han ser ikke på jobben han har tatt på seg som risikabel for seg selv.

- Jeg ser ikke på det som en risiko. Denne klubben har en fantastisk historie og la oss nå skape en framtid sammen. Jeg ser fram til å gjøre det, sier Ten Hag.

52-åringen vil ikke snakke om kortsiktige mål for klubben eller spekulere i når de røde kan kjempe om ligatittelen.

- Jeg tenker ikke på det nå. Det vi tenker på er at det er et prosjekt, det tar tid.

På spørsmål om hva Cristiano Ronaldo kan tilføre laget, er svaret klart og tydelig:

- Mål.

To assistenter

Mandag ble det også kjent at Mitchell van der Gaag (50) og Steve McClaren (61) skal være ten Hags assistenter.

McClaren har som kjent tidligere ledet det engelske landslaget og var assistenttrener i United fra 1999 til 2001, under Sir Alex Ferguson. Han kom noen måneder før de rødes legendariske «Treble»-sesong. Van der Gaag var på sin side assistenten til ten Hag i Ajax denne sesongen.

- Begge vet hvordan de skal oppnå suksess. De har begge vunnet titler og trofeer i karrieren og det er derfor de er her, sier ten Hag om assistentene sine.

PÅ TRIBUNEN: Manager Erik ten Hag (grå dressjakke) sammen med Mitchell van der Gaag (blå genser) og Steve McClaren (grå genser) på tribunen under sesongens siste seriekamp mot Crystal Palace på Selhurst Park. Foto: Reuters/John Sibley /NTB
PÅ TRIBUNEN: Manager Erik ten Hag (grå dressjakke) sammen med Mitchell van der Gaag (blå genser) og Steve McClaren (grå genser) på tribunen under sesongens siste seriekamp mot Crystal Palace på Selhurst Park. Foto: Reuters/John Sibley /NTB Vis mer
Her sjokkerer Manchester United-stjerna Edinson Cavani foran egne supportere. Vis mer

- Ikke bra

Tidligere på dagen publiserte Manchester United det første offisielle intervjuet med ten Hag på sine plattformer. På spørsmål om hva som begeistrer ham mest med jobben, svarer han:

- Det er mye. Først og fremst, ønsker vi å gjøre fansen stolt. For det andre, så er vi her vi er, den nåværende situasjonen er ikke så bra. Det er en stor utfordring. Jeg vil bygge og sette opp et lag som kjemper for hverandre, som jobber sammen som en enhet og vil få resultater.

Videre sier han:

- Vi spiller på Drømmenes Teater. Vi ønsker å underholde. Men til syvende og sist er intensjonen å spille fantastisk fotball. Hvis vi ikke kan spille fantastisk fotball, må vi fortsatt vinne.

På spørsmål om hva nederlenderen ser for seg angående Manchester United i framtida, svarer han:

- Først og fremst: akseptere den nåværende situasjonen, men også vite at for ett år siden, så kom dette laget på andreplass i Premier League. Det er et potensial og nå er det opp til oss å få det ut. Det er en prosess, det vil ta tid, men jeg er overbevist om at vi vil komme til et punkt der vi oppnår suksess. Vi må jobbe hardt og det må være basert på riktig filosofi og strategi.

Stiller høye krav

Flere av Manchester Uniteds stjerner har fått kritikk for holdningen på banen denne sesongen. Ten Hag kommer til å stille krav til Paul Pogba og co.

- Alle steder jeg har vært i løpet av karrieren, har jeg hatt høye krav til spillerne mine. Jeg forventer at de kjemper og gir 100 prosent. Jeg har allerede sagt at bra ikke er bra nok. Nei, ikke bare det - vi må gjøre det bedre og de må samarbeide. De må være forent, forme et lag og krige mot motstanderen.

Ten Hag kommer også med noen betryggende ord til fansen:

- Det de kan forvente er at jeg vil gjøre mitt beste. Jeg vil gi alt som er nødvendig for å få Manchester United tilbake der de tilhører, sier han.

United-manageren forteller at han ønsker å «fornye troppen i visse posisjoner». Det er ventet at den engelske storklubben vil gå gjennom en ryddejobb i løpet av sommerens overgangsvindu.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer