Erik Thorstvedt gratulerte

Hødd - Vålerenga 0-0. Rett etter VIF-debuten fikk Morten Bakke den meldinga han hadde håpet på fra landslagsledelsen. - Erik Thorstvedt sendte ei tekstmelding der han gratulerte meg med å holde nullen i debuten, sier Bakke til Dagbladet.

Kritiske røster har hevdet at det ville bli vanskelig for Morten Bakke å beholde landslagsplassen så lenge han ikke spiller Tippeliga-fotball.

- Jeg har ikke snakket med Semb i det hele tatt om det. Men jeg tolker meldinga fra Thorstvedt veldig positivt. Han strør ikke akkurat rundt seg med meldinger av den typen, ler Bakke.

Blir bedre

Selv greide han ikke å se den store nivåforskjellen mellom norsk førstedivisjon og Tippeligaen.

- Nei, jeg synes både Hødd og Vålerenga holdt overraskende bra nivå. Både tempo og innsats var veldig bra. Det som skiller Vålerenga og Molde er vel først og fremst at VIF er mindre effektive foran mål, sier Bakke.

Han synes selv han kom bra fra debuten.

- Jeg holdt nullen, og det er viktig å komme bra i gang på den måten.

Han ser ikke bort ifra at overgangen til VIF vil gjøre ham til en enda bedre keeper.

- Ja, sånn sett er det greit å få et miljøskifte og nye utfordringer. For hos meg er det viktig at det ikke sniker seg inn en holdning om at jeg er sikker på laget uansett hva jeg gjør. Jeg er innstilt på at innsatsen min på Vålerenga-treningene avgjør om jeg spiller eller ikke.

Ingen panikk

VIF-trener Kjetil Rekdal ville ikke si et eneste ord om Bakkes debut.

- Jeg har et prinsipp at jeg aldri uttaler meg om enkeltspillere. Bakke får sin evaluering på spillermøtet i dag. Hva jeg mener, skal han slippe å lese i avisa, sier Rekdal til Dagbladet.

Rekdal er mer villig til å snakke om det faktum at VIF rykket to plasser ned på tabellen, og innehar den fryktede kvalikk-plassen.

- Vi har ikke panikk, men når det skiller ett eneste poeng mellom de fire første lagene, så sier jo det sitt. Det kommer til å bli jevnere framover enn noen har forestilt seg, sier Rekdal

- Jeg er godt fornøyd med ett poeng mot Hødd. Vi kunne ha avgjort den i vår favør, men fikk noen kontringer imot som gjorde at vi kunne ha tapt kampen. Det var veldig bra at vi holdt nullen.