BRØT: Kappgjengeren Erik Tysse fikk tidlig problemer med muskelfestet øverst i låret i kappgangfinalen. Halvveis ut i 20 kilometeren måtte han bryte.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BRØT: Kappgjengeren Erik Tysse fikk tidlig problemer med muskelfestet øverst i låret i kappgangfinalen. Halvveis ut i 20 kilometeren måtte han bryte. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Erik Tysse måtte bryte VM-distanse

Krampetendenser.

Kappgjengeren Erik Tysse fikk tidlig problemer med muskelfestet øverst i låret i kappgangfinalen. Halvveis ut i 20 kilometeren måtte han bryte.

- Jeg merket problemene allerede etter vel tre kilometer. Det er festet i muskelen øverst i låret som er vond og sår. Jeg håpet og trodde det skulle gå seg til etter hvert, men det ble bare verre og verre, sa Tysse til NTB etter at han var kommet inn på stadion sammen med legen Ove Talsnes.

- Da jeg kjente tendensene første gangen trodde jeg ikke det var noe alvorlig. De kom på et tidspunkt av løpet da kroppen begynner å våkne, men det ga seg ikke. Etter hvert som jeg gikk, krøp smertene nedover i låret. Det var ikke krampe, men noe som lignet, og det er ikke noe jeg har vært plaget med tidligere, forklarte Tysse.

Ingenting hjalp Han åpnet som han hadde planlagt, og la seg litt bak i feltet ut fra start. De beste åpnet utrolig sterkt, og nordmannen så ingen hensikt i å forsøke og følge teten. Han lå langt bak da smertene ble så store at han måtte gi seg.

- Smertene ble verre og verre, og det gjorde så vondt at det også forplantet seg til teknikken. Jeg begynte å gå dårligere. Uansett hva jeg forsøkte å gjøre, så var det ingenting som hjalp, sa den norske kappgjengeren.

- Da jeg nærmet meg ni-ti kilometer hadde jeg så store smerter at avgjørelsen om å bryte var ganske enkel. Stefan (Plätzer) ba meg fortsette i et håp om at det skulle gi seg, men det var ikke mulig, sa Tysse.

Frustrerende og tungt Erik Tysse la ikke skjul på at han var skuffet. Etter NM, der han vant en klar seieren på 5000-meteren, mente han formen var bra. Oppkjøringen til VM hadde også gått greit uten problemer av noe slag.

- Jeg har vært litt stiv og sår før også, men aldri hatt problemer som dette. I og med at jeg tok det litt forsiktig i starten, var jeg heller ikke så bekymret med en gang jeg merket noen små smerter, men det ble bare mer og mer vondt. Det gjorde at kraftoverføringen i gåingen min ble helt feil, forklarte Tysse til NTB.

- Nå er jeg frustrert og har det tungt. Det føles så meningsløst når jeg tenker på alle de treningstimene jeg har lagt ned, og så skjer dette, fortsatte han. Han dro rett tilbake til hotellet for å forsøke og finne ut av den skaden som rammet ham.

Legen, Ove Talsnes, sa det var en akutt skade som var oppstått, og han mente det var viktig å komme raskt i gang med undersøkelsen av den.

- Vi hadde ingen indikasjon på at dette skulle skje. Det er en ukjent skade.

På meg virker det som om muskelen har knytt seg i en slags krampetendens, sa Talsnes til NTB. Seieren i kappgangen gikk til spanjolen Miguel Angel Lopez. Han gikk inn til 1.19.14 og satte personlig rekord. Kineseren Zhen Wang sikret en svært populær sølvmedalje og var 15 sekunder etter Lopez i mål. Bronsen gikk til canadieren Benjamin Thorne med nasjonal rekord og 1.19.57. Det var bare de tre beste som kom i mål på tider under 1 time og 20 minutter.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram