GLATT: Erik Tysse lå i den store tetgruppen og var ikke mer enn 15 sekunder bak lederen. Så var han uheldig og falt.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLATT: Erik Tysse lå i den store tetgruppen og var ikke mer enn 15 sekunder bak lederen. Så var han uheldig og falt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Erik Tysse til sykehus etter uhell i lag-VM

Glatt bane.

Erik Tysse lå i den store tetgruppen og var ikke mer enn 15 sekunder bak lederen etter ti kilometer. Så gled han på glatta og endte på sykehus.

- Det var vanskelige forhold med regn og glatt bane, og Erik var uheldig. Han var kommet godt i gang, og følte selv det gikk bra, men mellom ti og 15 kilometer var uhellet ute. Han gikk over ende, ble liggende og måtte kjøres til sykehus på båre, fortalte søsteren Kjersti Tysse Plätzer til NTB søndag.

- Heldigvis fant de ikke noen brudd eller alvorlige skader på sykehuset, men han er kraftig forslått. Han ble tatt tilbake til hotellet i rullestol, men har nå fått krykker, fortsatte Plätzer.

Seieren i løpet gikk til ukraineren Ruslan Dmytrekno. Han gikk inn til raske 1.18.37 på 20 kilometeren. Kineseren Celin Cai tok annenplassen, slått med 15 sekunder, mens russiske Andrej Ruzavin var ytterligere sju sekunder bak på tredjeplass.

Portugisisk hjelp De norske løperne som deltok i Kina hadde verken med fysioterapeut eller lege, men heldigvis for Tysse fikk han hjelp av fysioterapeuten til portugiserne.

- Det var maksimal uflaks og veldig synd at dette skulle skje nå, for Erik følte seg bra, og han har gjennomført en rekke gode treningsøkter i den siste tiden, sa Kjersti Tysse Plätzer som hadde vært i kontakt med både broren Erik og trener og ektemann Stefan Plätzer på vei til sykehuset.

Hun fortalte også at Erik ikke kan gå på den foten som fikk hardest medfart i fallet, men det er likevel håp om at han skal komme raskt tilbake i trening igjen, i og med at det ikke er snakk om noen bruddskade.

- Han mister litt trening, men kan forhåpentlig trene alternativt, og neste planlagte konkurranse for Erik er ikke før om fire uker, sa Tysse Plätzer.

66.-plass Etter at Tysse måtte bryte ble Håvard Haukenes som også var med på 50 kilometeren i VM i Moskva i fjor, best av de norske på 66.-plass. Han gikk inn til 1.25.06. Joakim Stølen endte på 81.-plass med 1.28.05 under de våte og krevende forholdene i Kina.

For de norske kappgjengerne er det EM i Zürich som er høydepunktet i år. Der stilles det størst forventninger til Erik Tysse, og han har bestemt seg for å satse på 20-kilometeren. Det betyr at han ikke kommer til å gå noen 50 kilometere i år, i alle fall ikke før sent på høsten, og dersom han går ei femmil da, er det for å kvalifisere seg for VM i Beijing neste år.

Når det gjelder EM er det også klart at Kjersti Tysse Plätzer med to OL-sølv på rekordlisten sin, skal kommentere kappgangen under mesterskap i Zürich for sveitsisk fjernsyn.

(NTB)