Erik utfordrer Frode

SKIEN/TRONDHEIM (Dagbladet): I går ble Tippeligaens toppscorer Frode Johnsen tatt ut på landslaget. Det skremmer ingen i gamleklubben Odd. - Han sier han skal score hat-trick. Det har han ikke greid på trening engang, sier Odd-keeper Erik Holtan.

Den tilsynelatende ordkrigen mellom de to gamle romkameratene i Odd startet i ukas utgave av Byavisa i Trondheim. Men mellom avisoverskriftene har de to snakket flittig på telefonen sammen. Tonen er gemyttlig, og i Skien er man stolte av at Frode Johnsen har blitt en suksess i RBK.

- Det er vi som har gjort Frode til landslagsspiller. Han ble ikke god i RBK, det ble han i Odd, sier Erik Holtan.

Mest likt

Det er Johnsen enig i.

- Ja, jeg har ikke blitt vanvittig mye bedre i Rosenborg, men jeg har vel forandret meg litt som spiller, forklarer Johnsen.

Han synes ikke Odd er noen blåkopi av Rosenborg. Men han er enig i at det er de to lagene i Tippeligaens tetsjikt som likner mest på hverandre.

- Odd spiller mer langballer enn RBK i angrep, men hovedprinsippene er like. Defensivt gjør jeg akkurat det samme i RBK som jeg gjorde i Odd.

Frode Johnsen taklet overgangen fra Skien til Trondheim enkelt.

- Jeg tror faktisk hver eneste av dagens Odd-spillere i sin posisjon kunne gått inn i samme posisjon på Rosenborg, mener Frode (se sidesak på RBKs skyggekabinett).

Skal man tro Erik Holtan er det ingen stor overraskelse at Frode Johnsen har blitt en suksess i Rosenborg.

Løveid-harry

- Frode er en rund og fin fyr. Veldig jordnær. Det er ikke mye Armani-dresser på ham. Du vet, Frode kommer fra en plass som heter Løveid. Og der går alle i den såkalte Løveid-shortsen. Det er dongeribukse og bar overkropp. Folk derfra er litt harry, øl og rutete skjorter, ler Holtan.

Og apropos øl. Ifølge Holtan driver Johnsen i disse dager og forhandler med bryggeriet Carlsberg om å få ut de 25 kassene han fikk i bestemannspremie i landslagsturneringen i Hongkong i januar.

- Han kunne jo sendt et par brune ned hit. Det blir litt mange kasser for ham alene på gutterommet i Trondheim, sier Holtan ertende.

Lite søvn

I gamle dager var det mest kaffe det gikk i.

- Erik er en veldig sosial type, og veldig fin å dele rom med. Det gikk en del kaffekopper dagen før kamp. Og det ble lite soving, flirer Johnsen.

Holtan utdyper:

- He-he. Jeg greier aldri å sove første dagen borte hjemmefra, og så er jeg jo ganske glad i å prate da...

Spørsmålet er hvem av dem som vinner duellen. Holtan har sluppet inn åtte mål så langt i år. Johnsen har scoret sju.

- Scorer jeg ett mål på Erik, så skal jeg være fornøyd, sier Johnsen.

Holtan er like optimistisk.

- Hvis et lag kan slå RBK hjemme, så er det Odd. Jeg tror alltid at vi vinner. Også denne gangen.