Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eriksen med sin 6. scoring for sesongen da Tottenham avgjorde like før slutt

22-åringen ordnet ny seier for de liljehvite.

1-1: Her utligner Wilfried Bony Tottenhams tidlige ledermål. Foto: GEOFF CADDICK / AFP / SCANPIX
1-1: Her utligner Wilfried Bony Tottenhams tidlige ledermål. Foto: GEOFF CADDICK / AFP / SCANPIX Vis mer

• Swansea - Tottenham 1-2

(Dagbladet): Med sitt 20. Premier League-mål for året, trodde Wilfried Bony at han hadde reddet minst ett poeng for Swansea hjemme mot Tottenham.

Den 26 år gamle ivorianeren banket inn utligningen i 2 omgang, etter at spisskometen Harry Kane (21) hadde stanget gjestene fra London i ledelsen på en dødball bare fire minutter ut i oppgjøret.

Bony, som i sommer ble linket kraftig til en overgang til blant andre Livepool, har scoret flere mål enn noen andre på Englands øverste nivå i 2014. Det hjalp imidlertid lite i kveld. For da klokka tikket mot 90 minutter, hamret danske Christian Eriksen (22) inn seiersmålet for Tottenham.

- Dette gir oss definitivt en god følelse, men vi skulle gjerne vunnet kampen på et tidligere tidspunkt. De hadde ballen mest og skapte mest, men vi vant, sier Eriksen i et intervju vist på TV 2 etter matchen.

Tøff kamp Innledningsvis var det imidlertid en annen unggutt, 21 år gamle Kane, det handlet om. Den engelske spissen er for alvor i ferd med å etablere seg som en viktig brikke i manager Mauricio Pochettinos mannskap.

Da 21-åringen tok sats og knuste Angel Rangel i en duell bare minutter ut i oppgjøret, satte han inn sitt 10. mål på sine 15 siste opptredener i Spurs-trøya.

- Vi er henrykt over å komme herfra med tre poeng. Jeg klarte å time innlegget riktig og få satt ballen i mål. Det er selvfølgelig fint for meg, sier Kane.

Resten av omgangen bar preg av mange harde og tøffe dueller, noe som gjorde at dommer Robert Madley valgte å dele ut totalt seks gule kort på den våte gressmatta på Liberty Stadion i Wales

Eriksen matchvinner Swansea var samtidig laget som både hadde mest ballbesittelse og de flesteparten av sjansene.

Bony, Jefferson Montero og Gylfi Sigurdsson forsøkte alle å overliste Hugo Lloris, uten å lykkes, på stillingen 1-1.

Derfor var skuffelsen blant hjemmelagets spillere stor da nevnte Eriksen mottok ballen like utenfor 16-meteren, tok to touch og styrte inn Tottenhams seiersmål i det 89. spilleminutt.

Scoringen var danskens sjette for sesongen, og gjør at laget går forbi Swansea og inntar en 7. plass på Premier League-tabellen. Waliserne ligger på 9. plass, to poeng bak.