Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Eriksen om beskjeden som aldri kom: - Kanskje vi ville vært mer offensive

Danmark var veldig fornøyd med det ene poenget mot Frankrike, men Christian Eriksen sier at de kanskje ville tatt flere sjanser dersom de visste at Peru ledet 2-0 i den andre kampen.

VILLE IKKE VITE: De danske spillerne visste ikke noe om den andre kampen. Danmarks trener Åge Hareide takker Christian Eriksen (t.v.) etter 0-0 mot Frankrike.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VILLE IKKE VITE: De danske spillerne visste ikke noe om den andre kampen. Danmarks trener Åge Hareide takker Christian Eriksen (t.v.) etter 0-0 mot Frankrike. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): 0-0-kampen mellom Danmark og Frankrike vil på ingen måter skrives inn i historiebøkene som en minneverdig kamp. Etter 90 minutter hadde keeperne på de to lagene knapt hatt noe skikkelig å gjøre.

Det var tydelig at begge nasjonene var veldig fornøyd med 0-0, noe som betydde at Danmark definitivt gikk videre til åttedelsfinalen og Frankrike samtidig vant gruppa.

Men siden Peru tok en 2-0-ledelse mot Australia etter 50 minutter i andre omgang, måtte sistnevnte ha tre scoringer for å gå videre dersom Danmark skulle tape sin kamp.

Derfor kunne Åge Hareides menn i teorien tatt litt større sjanser og gått for gruppeseieren, i stedet for å ligge bakpå og ro inn 0-0.

- Beklager

På spørsmål om det er spillernes oppgave å underholde eller forsøke å gjøre det som er best, svarer Christian Eriksen:

- Begge deler. Vi er spillerne så vi ønsker selvfølgelig å underholde og vi er underholdere, men i en kamp som denne her i dag var det greit med uavgjort og Frankrike syns også det var greit. Det var en kjedelig kamp, beklager det, men vi er fornøyde.

- Burde dere tatt større sjanser da Peru ledet 2-0?

- Vi visste det ikke, så vi tok ingen sjanser. Jeg tror ikke at noen av spillerne på banen visste at de ledet. Dersom vi hadde fått vite det, så kanskje vi hadde vært mer offensive, men vi visste det ikke, så vi kjempet for det ene poenget vi trengte, sier Eriksen til Dagbladet.

- Sa dere til Åge at dere ikke ønsket å vite resultatet i den andre kampen?

- Jeg sa på pressekonferansen i går at jeg foretrakk å ikke vite noe. Jeg sa at dersom de ledet 5-0 (Peru journ.anm.) så ønsket jeg å vite det, men vi fikk ikke vite noe, så vi spilte bare vårt spill og det var sannsynligvis kjedelig de siste ti minuttene, men det er slik fotballen er noen ganger, sier Eriksen.

Tottenham-stjerna mener at Danmark var ute etter tre poeng, helt til det gjensto ti minutter av kampen.

- Jeg mener vi gikk for seier i starten for vi visste at vi trengte et resultat, men da det var ti minutter igjen så må du være på tå hev og unngå farlige ting. Og det var det vi gjorde. Vi fikk det vi ønsket og for fansen var det nok skuffende, men hvis de kommer på neste kamp, så skal jeg sørge for at det blir mer spennende, sier Eriksen med et smil.

VM-STUDIO: Danmark er videre, og i VM-studio snakker vi om Åge Hareides suksess. Programleder: Øyvind Godø. Foto: Stian Pedersen Vis mer

Mye buing

Det siste kvarteret ble det gjentatte ganger buet kraftig hver gang Danmark spilte ballen tilbake til Kasper Schmeichel i mål. Det var unisont fra nesten hele Luzjniki stadion, bortsett fra de danske supporterne som selvfølgelig var fornøyd med avansement.

Etter kampen jublet Åge Hareide med spillerne, som takket fansen for oppmøtet i flere minutter.

- For meg er det viktigste laget og spillerne. Jeg har sagt at vi hele tiden har hatt et mål om å komme oss videre. Det er en vanskelig pulje, en av de vanskeligste når du ser på rankingen. For laget er det fantastisk fint å ta seg videre til åttedelsfinalen. De er veldig disiplinerte og ofrer seg for hverandre slik at vi skal gå videre, sier Hareide på pressekonferansen.

- Vi behøvde bare ett poeng i kampen i dag. Vi spilte på resultatet i dag, sier Hareide videre.

Frankrikes arbeidsjern N'Golo Kanté ble kåret til kampens beste spiller.

- Det viktigste i kveld var å komme til åttedelsfinalen og vinne gruppa og det lyktes vi med. Begge lagene visste at de var videre med ett poeng. Det ble en forsvarskamp, sier Kanté på pressekonferansen etter kampen.

Nå venter mest sannsynlig Kroatia i neste runde for Danmark. Det avgjøres i kveld.

- Det er det samme hvem vi møter, om det er den ene eller den andre. Det er ikke noen vi frykter. Vi går inn i en kamp der alt kan skje, så vi frykter ikke noen, sier Eriksen til Dagbladet.

Kampen spilles førstkommende søndag.